Futbol

Antalya'da futbol tarihine geçen maç

26 Mayıs 2019 Pazar 01:29 - Son Güncelleme 26 Mayıs 2019 Pazar 02:58

Türkiye şampiyonu Altınordu U15 Takımı, Dünya Kupası hazırlıklarını Antalya’da sürdüren Avustralya Kadın Milli Takımı ile futbol tarihine geçen bir özel maç yaptı. Bu ilginç karşılaşmadan Altınordu, 3-2 galip ayrıldı.

2019 FIFA Kadınlar Dünya Kupası öncesi son hazırlıklarını Antalya'da sürdüren "Matildalar" lakaplı Avustralya Kadın Milli Futbol Takımı, özel maçta Spor Toto Gelişim Ligi Elit 15 Yaş Altı kategorisi şampiyonu Altınordu'yla karşılaştı. 

Beşiktaş’ı yenerek Türkiye şampiyonu olan Altınordu U15 Takımı, Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren Avustralya Kadın Milli Futbol Takımı ile çok özel maç oynadı.

Antalya oynanan maçta ilk kez kadın ve erkek futbol takımları karşı karşıya geldi ve futbol tarihine geçecek görüntüler yaşandı. 

Altınordu gençleri, üç devre halinde oynanan karşılaşmanın başında biraz çekingen olsa da daha sonra golleri arka arkaya geldi 

Kırmızı-lacivertli ekip, Utku Büyükköse (2) ve Mustafa Pınarcı’nın üst üste golleriyle skoru bir anda 3-0 yaptı.

Gençlik ile deneyimin karşı karşıya geldiği maçta gençlerin bu enerjisinin ardından Avustralya Kadın Milli Futbol Takımı durumu 3-2’ye getirdi. 

Çok renkli görüntülerin oluştuğu mücadele bu skorla sona erdi.

Maç sonunda Altınordulu futbolcular, idari ve teknik heyet Avustralyalı kadınlara İzmir’n simgesi nazar boncukları ve Altınordu lisanslı ürünleri armağan etti.

Avustralya ekibi de şampiyon Altınordu gençleri tek tek tebrik etti.

Kaynak: TRT SPOR, AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz