Futbol

"Bu ligde savaş var"

24 Eylül 2014 Çarşamba 21:05 - Son Güncelleme 24 Eylül 2014 Çarşamba 21:07

Samsunspor teknik direktörü Erhan Altın soruları cevapladı.

PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'da teknik direktör Erhan Altın, PTT 1. Lig'de kimsenin futbol beklentisinin bulunmaması gerektiğini, takımların bir savaş içinde olduğunu söyledi.

Altın, ligin 4'üncü haftasında pazar günü deplasmanda Kayserispor ile oynayacakları maçı değerlendirdi.

Kayserispor'un lige uyum sağlayamadığını belirten Altın, "Kayserispor halen kendini Süper lig takıma olarak görüyor. Hakikaten de Süper lig takım gibi. Şu Kayserispor'u Süper Lig'e koyarsınız derece yapar, Avrupa kupalarına oynar. Tabii ki PTT 1. Lig kolay bir lig değil. Bu ligde isimler ve kadrolar oynamıyor, mücadele eden, iyi tempo yapan takımlar maçı kazanıyor. PTT 1. Lig'de kimse futbol beklemesin, bu ligde savaş var. Puan savaşı var" diye konuştu.

Kendisinin de bu ligde oynanan futbolu beğenmediğine dikkati çeken Altın şunları kaydetti.

"Futbol buysa ben bu futbolu kabul etmiyorum. Böyle futbol yok, olamaz. Eğer bu ligin marka değerini yükseltmek istiyorsak, bu futbol ile olamaz. Ben bunun için teknik direktör arkadaşlarıma sistem etmiyorum. Çünkü ligde düzen ve sistem bu. Herkes kendini bir sonraki haftaya atmak için her maçtan üç puan bekliyor, futbol beklemiyor. Zaten iki beraberlikten sonra teknik direktörün koltuğu sallanmaya başlıyor. Arkasından teknik direktör takımdan gönderiliyor. Onun için kimse bu ligde futbol beklemesin, herkes üç puanı alıp, haftayı kurtardım mantalitesiyle devam ediyor. Yani taraftarın baskısı yönetime, yönetimin baskısı teknik direktöre ve teknik direktörün baskısı da futbolculara olunca, ister istemez futbolcuların sahada istem dışı hareketler yapmasına yol açıyor. Bunu ne zaman kırarsak Türk futbolu adına güzel şeyler olacağına inanıyorum."

Öte yandan, Samsunspor, Kayserispor maçının hazırlıklarını Nuri Asan Tesisleri'nde sürdürdü.

Kırmızı-beyazlı futbolcular ısınma koşusu, 5'e 2 pas çalışması ve ardından taktik ağırlı bir çalışma yaptı. Antrenmana sakat olan Canberk Aydın katılmadı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz