Futbol

Koşukavak: "1-0 olsun bizim olsun"

19 Eylül 2018 Çarşamba 12:31 - Son Güncelleme 19 Eylül 2018 Çarşamba 12:33

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Gazişehir Gaziantep'in teknik direktörü Yalçın Koşukavak, maçlarda çok fazla gol bulamadıklarına yönelik eleştirilere "Ben 1-0'a razıyım. 1-0 olsun bizim olsun." diye yanıt verdi.

Koşukavak, kulüp tesislerindeki antrenman öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen haftaki Altınordu maçını daha sonra 3 kez izlediğini, bazı konularda hatalı olsalar bile istatistik olarak rakiplerinden daha iyi durumda bulunduklarını söyledi.

Altınordu maçında topa sahip olamadıkları anlarda ön alan baskılarında hatalarının kendisini üzdüğünü anlatan Koşukavak, müsabaka sırasında bazı oyuncular için yapılan kötü tezahüratlardan rahatsızlığını dile getirerek, taraftarın daha sağduyulu olmasını istedi.

Gazişehir Gaziantep'in bu sezon gol yollarında istenilen sonucu üretemediğine yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine Koşukavak şöyle konuştu:

"Pozisyon üretiyoruz ama çok erken gol bulamıyoruz. Erken golü bulabilsek rakip oynayacak ve daha fazla alan bulma şansı yakalayacağız. Böylelikle de skor elde edeceğiz. Bize karşı rakipler yüzde 70 savunma içgüdüsüyle oynuyor. Adana Demirspor maçını ayrı tutuyorum ama diğer maçlarımız öyle oldu. Bizim bununla başa çıkmayı öğrenmemiz lazım. Ama sürekli yerleşik savunmaya karşı oynamaya çalışıyoruz. Bu yönde taktik çalışmalar yapıyoruz. Ama ben 1-0'a razıyım. 1-0 olsun bizim olsun."

- "Eskişehirspor maçına iyi hazırlanmamız lazım"

Bu hafta Eskişehirspor ile deplasmanda karşılaşacaklarını hatırlatan Yalçın Koşukavak, şunları kaydetti:

"Eskişehirspor ve Karabükspor aynı sorunlarla uğraşan ekipler. Eskişehirspor'un önceki maçlarını izledim ve gördüm ki çok koşan bir ekip. Bir de Eskişehir'de seyirci var, takımı iterler. Geçen sezon benzer durumda olan Gaziantepspor ile Gazişehir'in kötü sonuçlu bir maçı vardı, yine geçen sene İstanbulspor'da görev yaparken Gaziantepspor ile de kötü bir anım olmuştu. Dolayısıyla bu tür takımlara karşı oynamak zor. Golü bulamadığınız sürece skora direnirler. En az onlar kadar koşmanız lazım ki golü bulasın ve oyuncu kaliten ortaya çıksın. Eskişehirspor maçına iyi hazırlanmamız lazım."

Geçen hafta 1-0 kazandıkları Altınordu maçının 60. dakikasında yaptığı değişiklikleri hatırlatan Koşukavak, "60. dakika sonrasındaki oyunculardan bir takım kuracağım. Herkes oyuncu değişikliklerinden memnun zaten. Cemiyetin selameti, takımın menfaati, bireysel kişilerin mutluluğundan önemlidir. Ona göre çalışacağız. Çünkü kendisi için oynayan takıma hizmet eder, takımı için oynayan da kendisine hizmet eder. Takımdaki herkesin de bunu bilmesi gerekir." diye konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz