Futbol

Samsunspor'dan Abay'a sert tepki

28 Ocak 2014 Salı 16:05 - Son Güncelleme 28 Ocak 2014 Salı 16:10

Samsunspor hakem Süleman Abay'a tepkili...

PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un kulüp başkanı Emin Kar, "Hakem Süleyman Abay'ın bizim maçlarımıza verilmemesi için TFF'ye müracaat edeceğiz" dedi.

Kar, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Fethiyespor ile deplasmanda golsüz berabere kaldıkları maçın hakemi Süleyman Abay'a tepki gösterdi.

Fethiyespor karşısında hakem Abay'ın Samsunspor'un yüzde 100'lük golünü vermediğini savunan Kar şöyle devam etti:

"Maçın 90+2. dakikasında Fethiyespor'un kalecisi Sammy Ndjock degaj yaptığı esnada en az 3 metre uzaktaki oyuncumuz Tuna Üzümcü topu kesmek için ayağını kaldırmış ve ayağına çarpan top ağlarla buluşmuştur. Bu pozisyon bana göre yüzde 100 goldür ancak hakem Süleyman Abay golü ilk etapta vermiş, sonra iptal etmiştir. Bu bizim çok garibimize gitti. Biz hiçbir zaman hakemle ilgili konuşmadık ancak bu öyle bir maçtı ki rakiplerimizin puan kaybettiği haftada 2 puan daha ekstra almış olacaktık ve rakiplerimizle puan farkımız kapanacaktı."

Kar, 19 maçlarını Süleyman Abay'ın yönettiğini, bunlardan birini kazanabildiklerini belirten Kar, "Diğerlerinde galip gelmemenin dışında buna benzer bariz hatalarla yenilmiş veya berabere kalmışız. Hakem Süleyman Abay'ın bizim maçlarımıza verilmemesi için TFF'ye müracaat edeceğiz. İnşallah bir daha bizim maçlarımıza Süleyman Abay verilmez" diye konuştu. 

"Birlik ve beraberlik içinde olursak hedefe ulaşırız"

Pazar günü Tekden Denizlispor ile oynayacaklarını hatırlatan Kar şunları söyledi:

"Bu maç da bizim açımızdan çok önemli. Rakiplerimiz yine kendi aralarında maç yapacak. Bu maçı kazanacağımızı düşünüyoruz. Hedefimizde sapma yok. Fethiyespor maçında hakemin verdiği karardan sonra şehirde inanılmaz bir birliktelik oluştu. Bunun böyle devam etmesini istiyoruz. Onun için Tekden Denizlispor maçında da seyircimizin yanımızda yer almasını istiyoruz. Çünkü birlik ve beraberlik zamanı. Birlik ve beraberlik içinde olursak hedefe ulaşırız."

"Samsunspor'un 6 puanı silinebilir"

Takımın ekonomik sıkıntılarının devam ettiğini vurgulayan Kar, "Bir forvet oyuncusu almayı düşünüyoruz ama ekonomik açıdan bu çok zor gözüküyor. Sıkıntılarımız var. 2001 yılından takımın yabancı futbolcuları Phiri ve Ben Ofoso'ya borcu var. Bu borcu 15 gün içinde ödeyemezsek UEFA 6 puanımızın silinmesini talep edecek. Ayrıca Fink ile Serdar Özkan'a da borcumuz var. Geçmişten gelen borçlar bizi bunaltmaya başladı. Herkes transfer yapılmasını istiyor ama bizim tek sıkıntımız transfer yapmak değil. Bana göre bu takım bu ligi götürebilecek kapasitede, tabi ki transfer yapmak istiyoruz ama ekonomik sıkıntımız da ortada" ifadelerini kullandı.

"Hedef iç sahalardaki tüm maçları kazanmak"

Başkan Emin Kar, Samsunspor'un 8 iç saha maçı oynayacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ligin ikinci devresinde 8 maçı sahamızda oynayacağız. Bu maçları kaybedebileceğimizi hiç düşünmüyorum. Bu maçları kazanırsak 24 puan alırız ve topladığımız 35 puanla 59 puan yaparız. Dış sahadan da alacağımız puanlarla play-off şansını yakalayacağımızı düşünüyoruz. İç sahadaki seyircimizin desteğiyle bu maçları kazanabiliriz. Türkiye bizim seyircimizin gücünü biliyor, kötü olduğumuz günlerde bile seyircimizin inanılmaz desteğiyle futbolcularımız maçları çevirebiliyor." 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz