Futbol

Samsunspor'un 27 yıllık acısı

20 Ocak 2016 Çarşamba 15:19 - Son Güncelleme 20 Ocak 2016 Çarşamba 13:26

1989'da Malatyaspor maçına giderken kazada hayatını kaybedenler anıldı.

Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün 20 Ocak 1989'da Malatyaspor deplasmanına giderken Havza ilçesinde yaptığı kazada hayatını kaybedenler, kazanın 27. yıl dönümünde kabirleri başında anıldı.

Kazada yaşamını yitiren futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic, teknik direktör Nuri Asan ve otobüs şoförü Asım Özkan'ı anmak için ilk tören, Asan'ın Asri Mezarlık'taki kabri başında yapıldı.

Törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu, futbolcular, taraftarlar ve vatandaşlar katıldı. Duaların okunmasının ardından Bakan Kılıç ve Başkan Tutu, kabre çiçek bıraktı.

Dönemin futbol şube sorumlusu Mustafa Mutlu, kaza anını anlattı. Kaza günü yolda kar olduğunu hatırlatan Mutlu, "27 yıl önce saat 10.00 civarında maalesef karşıdan gelen kamyonun büyük bir hatası... Kamyon kamyonu sollamıştı. En son duyduğum şoförümüz Asım Özkan'ın, 'eyvah vurduk' ifadesini hatırlıyorum. Zaten Asım'ın hayatı orada noktalandı. Ben de sonrasını hatırlamıyorum. Beni Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesine sevk ettiler. Bana ölenleri söylemediler. Ben 15 veya 20 gün sonra öğrendim. Böyle bir olayı anlatmak çok zor. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ise, "Türk spor camiası bundan 27 yıl önce 1989 yılında, teknik direktörümüz, futbolcu kardeşlerimiz ve onları deplasmandan deplasmana götüren şoför kardeşimizin vefatı ile sonuçlanan trafik kazasında gerçekten üzücü ve zor bir gün yaşamıştır. Hafızalara kazınan bir gün olmuştur. Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, teknik direktör Nuri Asan ve otobüs şoförü Asım Özkan'ın ve tabii ki ülkemizde yabancı futbolcu olarak misafirimiz olan ve Samsunsporumuzda oynayan ve şu anda Sırbistan'da anılan Zoran Tomic'in de ailesine ve sevenlerine tekrar taziyelerimizi, dualarımızı gönderiyoruz. Bunların vefatı Türk spor camiasını derinden üzdü. Samsunsporumuzu ve Samsun'u derinden üzdü. Rabbim mekanlarını cennet eylesin" diye konuştu.

Vefat edenlerin her zaman anılacağını ve hiçbir zaman unutulmayacağını kaydeden Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

"Samsunspor'da o günden bugüne görev yapmış tüm yöneticisinden futbolcusuna, malzemecisi, çaycısı herkes bugünü hatırlayacak. Geleceğe doğru da onların anısını en iyi şekilde çalışarak, ter dökerek yoluna devam etmek için çaba sarf edecek. O günü yaşayanlar, o günün zorluğunu unutmuyorlar. Ama Rabbimin hepimize çizmiş olduğu kaderde, alın yazısında bizim karşı duracağımız bir şey yok. Biz bunun bilincindeyiz, tabii ki sevenlerimizin kaybı üzüyor. Rabbim bu tip kazadan muhafaza etsin. Tüm önlemler alınarak bundan sonraki zamanda yolumuza devam edeceğiz. Tüm taraftarlar, tüm Türk spor camiası bugünü hatırlıyor ve unutmuyor. Eminim ki, futbol taraftarıyım diyen, futbola gönül veren herkes birer dua gönderecektir. Buradan tüm spor camiasına bu çağrımı yenilemek istiyorum, tüm Türkiye'den onlara bir dua istiyorum bugün. Ruhları şad olsun, Rabbim mekanlarını cennet eylesin."

Daha sonra Bakan Kılıç, Kıranköy Mezarlığı'nda şoför Asım Özkan'ın mezarının başına giderek dua okudu.

Öte yandan, kazada ölenlerden Muzaffer Badalıoğlu'nun Zonguldak'ta, Mete Adanır'ın KKTC'de, Zoran Tomic'in de Sırbistan'daki mezarları başında anıldığı bildirildi.

Kaza nasıl olmuştu?

Samsunspor kafilesi, 55 DU 637 plakalı kulüp otobüsüyle 20 Ocak 1989'da Malatyaspor ile yapacağı 1. Futbol Ligi müsabakasına giderken, kafileyi taşıyan otobüs Havza ilçesinde 61 AC 535 plakalı kamyonla çarpışmıştı.

Samsunsporlu futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic, teknik direktör Nuri Asan ve otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetmişti.Futbolcular Emin Kar, Erol Dinler, Şanver Göymen, Orhan Kılınç, Kasım Çıkla, Fatih Uraz, Burhanettin Beadini, Yüksel Öğüten, Uğur Terzi ile menajer Yüksel Özan yaralanmıştı.

Trafik kazasından sonra Samsunspor, kırmızı-beyaz olan forma renklerine, kaybettiği isimlerin anısına "siyah" rengi de eklemişti.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz