Futbol

TSYD'den Ersan Yetişir tepkisi

20 Şubat 2016 Cumartesi 19:35 - Son Güncelleme 20 Şubat 2016 Cumartesi 17:40

Yetişir'in maç sırasında basın tribününe girenlerce saldırıya uğraması kınandı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi, spor yazarı Erşan Yetişir'in PTT 1. Lig'deki Göztepe-Denizlispor maçında basın tribününe girenlerce saldırıya uğramasını kınadı.

TSYD İzmir Şubesi Yönetim Kurulunun açıklamasında, İzmir Atatürk Stadı’nda oynanan maçta, kapalı tribünden basın tribününe geçen bir grup taraftarın, spor yazarı Erşan Yetişir’e saldırdığı belirtildi.

"Öncelikle değerli arkadaşımıza TSYD yönetimi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, basın tribününe girme cüreti gösteren saldırganları kınıyor, kimliklerinin belirlenerek, yasal yaptırımların uygulanmasını talep ediyor ve Erşan Yetişir’in yalnız olmadığını hatırlatıyoruz" ifadesinin kullanıldığı açıklamada, kamu hizmeti yürüten gazetecilerin görevlerini en iyi biçimde yapabilmeleri maksadıyla oluşturulmuş "güvenli ve steril" olması gereken basın tribünlerinin, dileyenlerin rahatça bariyerden atlayıp gazeteci dövebildiği ya da protokol tribünündeki misafirlerin sigara molası vermek üzere kullandığı alanlar olmadığı aktarıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu konuda, ilgili ve yetkililerden azami hassasiyet bekliyoruz. Kendilerini taraftar olarak tanımlayan ve bu sıfatla dilediklerini yapabilecekleri vehmiyle hareket eden gruplara sesleniyoruz. Spor yazarları ve muhabirleri, sahada beğenmediğiniz sonuçlar ortaya çıktığında, keyfinize göre saldırıp üzerlerinden öfke gösterisi yapabileceğiniz kişiler değildir. Gerek üyelerimize gerekse zorlu koşullarda görevlerini ifa etmek için çaba harcayan meslektaşlarımıza yönelik her türlü fiili ya da sözlü saldırıya, saygısızlık içeren tutumlara ve keyfi engellemelere karşı duracağımızı, faillerine yasal çerçevede cezai işlemlerin uygulanmasının sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz." (AA)

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz