Futbol

"31 Mayıs 2018'de kulübün zararı sıfırlanacaktır"

06 Ağustos 2016 Cumartesi 15:07 - Son Güncelleme 06 Ağustos 2016 Cumartesi 12:18

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu toplantısında borçlarla ilgili açıklama yapıldı.

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Berk Hacıgüzeller, borç konusundaki bilgi için bağımsız denetim şirketinin raporunun 7 ayrı kişi tarafından onaylanmasını beklediklerini ve sürecin tamamlanmasıyla bu konuda gelecek hafta bilgi verebileceklerini söyledi.

2016'nın üçüncü olağan divan kurulu toplantısında borçlar konusunda bilgi veren Hacıgüzeller, borcun artışı konusunda, şunları kaydetti:

"114 milyon dolarlık stat maliyeti, katma değer vergisini de eklerseniz 130-131 milyon dolarlık stat maliyeti var. 2012'de 61 milyon dolarlık negatif bakiye görüyorduk. Stadın bitmesinden sonra 2016 itibarıyla, hiçbir yatırım yapmazsanız 58 milyon dolarlık transfer bütçeniz, 26 milyon dolarlık pozitif bakiye dönmüş durumdadır. Borcu kabul ediyorum ama kulüp düzelme trendine girecektir. 31 Mayıs 2017 itibarıyla kulübün şu anki bilanço zararı 10 milyon avro veya altına inecektir. 31 Mayıs 2018'de ise kulübün zararı sıfırlanacaktır. Hedefimiz budur, böyle ilerlemek zorundayız. Ondan sonraki dönemler inşallah kar açıklama söz konusu olacaktır."

Siyah-beyazlı kulübün, dünyanın bir numaralı denetleme şirketi tarafından denetlendiğine dikkati çeken Berk Hacıgüzeller, "Bağımsız denetim şirketi içinde bu rapor son halini alana kadar 7 ayrı kişi, birbiriyle sorumluluk alakası olmadan incelemektedir. Son halini almak istedik ancak bayram tatili dolayısıyla süreç uzadı. Maalesef 7 ayrı kişinin onaylama süreci gecikti. Pazartesi veya salı günü tamamlanacak. Bu rapor bize tebliğ edilecektir. Rakamları biliyorum ama Sermaye Piyasası Kurulu gereği açıklamaya yetkili değiliz." ifadelerini kullandı.

Kulüpte 95-100 milyon lira da borç faiz yükü olduğuna dikkati çeken Hacıgüzeller, "Uygulayacağımız mali politikalarla ve stat inşaatın bitmesiyle bu faiz yükü 45-47 milyon liraya indirilecektir." diye konuştu.

- Çebi: "(Batık) kelimesi Beşiktaş'a yakışmıyor"

Divan kurulu toplantısında üyelerin eleştirilerine yanıt veren Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi ise "batık" kelimesi ile Beşiktaş adının yan yana gelmesinin yanlış olduğunu dile getirdi.

Beşiktaş'ın başarılı bir sezonu geride bıraktığını hatırlatan Çebi, "Beşiktaş'ın yanına 'batık' kelimesini lütfen kullanmayalım. Doğru bir ifade değil. Daha kibar, daha nazik söylenebilir ama 'batık' kelimesini Beşiktaş'ın yanına yakıştırmıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

- Fikret Orman katılmadı

Olağan divan kurulu toplantısına Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, katılmadı.

Divan kurulu toplantılarını kaçırmayan Orman'ın ilk kez bir oturumda yer almadığı öğrenildi.

Siyah-beyazlı kulübün yöneticisi Ahmet Nur Çebi, Fikret Orman'ın divan kurulu toplantısında yer alamamasıyla ilgili olarak, "Fikret Orman, burada değil. Günlerdir transferlerle uğraşıyor. Transferi bizzat kendisi yürütüyor. Gelip gidiyor. Bu nedenle sizlerin yanında olmadığını söylemeyi faydalı görüyorum." ifadelerini kullandı.

- 5 yönetici katıldı

Yeni sezon öncesi çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Beşiktaş Kulübü'nün üçüncü olağan divan kurulu toplantısına 5 yönetim kurulu üyesi katıldı.

Kulüp ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi'nin yanı sıra yöneticiler Ahmet Ürkmezgil, Berk Hacıgüzeller, Erdal Karacan ve Hüseyin Mican toplantıda yer aldı.

Bu arada divan kurulu toplantısına 620 üyenin katıldığı açıklandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz