Futbol

Avcı'dan yeni sezon öncesi değerlendirmeler

20 Temmuz 2022 Çarşamba 14:41 - Son Güncelleme 20 Temmuz 2022 Çarşamba 14:48  |  Kaynak : TRT SPOR, AA

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, yeni sezonun zor geçeceğini söyledi.

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, kulüp dergisinin 197. sayısına röportaj verdi.

Başarılı teknik adam, takımının 14 Mayıs'daki şampiyonluk Kupa Töreni ile ilgili konuştu. "Benim için özel bir gündü" diyen Avcı, "Atmosfer çok ama çok etkileyiciydi. Gerçekten film platosunda gibiydik" dedi.

Yeni sezonla ilgili de konuşan Abdullah Avcı, önceliklerinin Süper Kupa finali olduğuna da dikkat çekti ve "Sonra en yakın, ulaşılabilir hedef, Şampiyonlar Ligi. Çünkü bu hedef, ülke puanı için, prestij için, deneyim için ve kulübün ekonomisine katkı için çok çok önemli" diye konuştu.

Önlerinde Dünya Kupası'na kadar dört aylık yoğun bir sürecin olduğunu da belirten Avcı, mevcut kadroyu biraz daha kaliteli hale getirmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Avcı, gelecek sezonun daha zor geçeceğini, her şeye sıfırdan başlayacaklarını vurgulayarak, "Eşim seneler önce bir gün bana 'Ne oldu, bu puanların hepsi silinecek mi şimdi?' dedi. Evet, her şey siliniyor aslında. Yeni mottolar, yeni hedefler, yeni söylemler ve oyunda eksik kalan ve geliştirmemiz gereken taraflar. Şampiyon olsan da olmasan da, bir grubun çalıştığı yer, oturduğu alan, sağlık odası, yatak odası, restoranını dahil yeni sezona başlarken birtakım dokunuşların olması gereken yerlerdir. Değişimi o şekilde hissettirmen lazım. Onun için bunların hepsi ile alakalı çalışmalar yapıyoruz. O nedenle yeni hedef ve söylemler ve oyunda yeni gelişmeler olacak. Beslenmede de yenilikler olacak, restoranda da, sağlıkta da ve bu grup enerjisi arttıracak." ifadelerini kullandı.

Üç kulvarda mücadele edecekleri yeni sezondaki hedeflerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Avcı, şunları kaydetti:

"Önde ulaşılabilir hedefler var. Bütüne bakmak değil de parçadan bütüne gitmekte fayda var. Benim önümde şu an itibarıyla 30 Temmuz Süper Kupa finali var. Bunu alıp cebimize koymamız lazım. Sonra en yakın, ulaşılabilir hedef Şampiyonlar Ligi. Eğer play-off oynayacaksak gruplara kalmak var. Çünkü bu hedef, ülke puanı için, prestij için, deneyim için ve kulübün ekonomisine katkı için çok çok önemli.

Onun dışında Trabzonspor'un forması bu ligde her zaman yarışacak zaten. 'Şampiyonlar Ligi'ne göre takım mı kuracaksın?' diyecekler. Öyle bir şey yok. Bir kere mevcuttakinden daha iyi bir kadro kuracağız. Temmuz ayı ile kasım ayı arası belki de daha sonra irdelenmesi gereken bir dört ay olacak. Dünya Kupası'ndan dolayı kasımda devre olacak. Bu önümüzdeki dört ay, acayip yoğun bir süreç. Mevcut kadromuzun eksiklerini giderek biraz daha kaliteli hale getirmemiz gerekiyor. Üç kulvarda da gidebildiği nokta nere ise o mücadelenin içinde olacak Trabzonspor."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz