Futbol

"Ayağımıza gelen kuşu kaçırdık"

10 Ocak 2014 Cuma 16:35 - Son Güncelleme 10 Ocak 2014 Cuma 16:58

Ronaldinho'nun Türkiye'deki menajeri Yeşilbaş'tan çarpıcı açıklamalar...

Ronaldinho'nun Türkiye'deki menajeri Ayhan Yeşilbaş, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulu üyelerinin, Brezilyalı futbolcunun transferinin gerçekleşmemesinden dolayı çok üzgün olduklarını söyledi.

Kulüp ikinci başkanı Çebi ile görüştüğünü, siyah-beyazlı yöneticinin büyük şaşkınlık yaşadığını belirten Yeşilbaş, "Herkes Sayın Ahmet Nur Çebi'nin üzerine gidiyor fakat kendisinin hiçbir suçu yok. Transferi gerçekleştirmek için bütün gayretiyle çalıştı" dedi.

- "Ayağımıza gelen kuşu kaçırdık"

Çebi'nin kendisine, "İşimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım ama gücüm bir yere kadar yetti. Ayağımıza kadar gelen kuşu kaçırdık" dediğini aktaran Yeşilbaş, "Suçlu aramaya gerek yok. Ne Sayın Fikret Orman'a ne de Sayın Çebi ve yöneticilere yüklenmek doğru. Bu transfer gerçekleşmemişse, hepimizde hata aramak lazım. Yönetim kurulundan birkaç kişiyle görüştüm. Herkes çok üzgün. Transfer kesinlikle para yüzünden gerçekleşmemiş değil. Roberto Assis bana 'Ronaldinho, 2.5 milyon avro'ya imza attı. 2.5 milyon avro da sponsorlardan kazanacaklar' dedi. Buradan anlaşılıyor ki sebep daha önce de söylediğimiz gibi maddiyat değil" diye konuştu.

- "Assis, Beşiktaş Kulübü'nden resmi bir evrak bekledi"

En büyük hatalarının, Ronaldinho'nun menajeri ve ağabeyi Assis Türkiye'deyken, transferi bitirememek olduğunu dile getiren Yeşilbaş, şöyle devam etti:

"Beşiktaş kendilerine 4,5 milyon avro net ücret teklif etti. Sponsorlarla bu rakam yaklaşık 6-7 milyon avro'yu bulacaktı. Assis buradayken bu işi bitirmemiz lazımdı. Beşiktaş Kulübü'nden resmi bir evrak beklediler. Assis, Beşiktaş'ın davasını ve büyüklüğünü anlayamadı. Eğer Assis, Brezilya'ya elinde resmi bir kağıt ya da evrakla dönseydi bu iş bitmişti. Taraftarlar haklı olarak büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Beşiktaş Yönetim Kurulu her şeye rağmen elinden geleni yapmıştır."

- "Scolari, Ronaldinho'nun Türkiye'de oynamasını istedi"

Assis'in Brezilya'dan büyük baskı gördüğünü de açıklayan menajer Ayhan Yeşilbaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Assis ile Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Scolari, Türkiye'deyken benim yanımda bir telefon görüşmesi yaptılar. Scolari, Ronaldinho'nun Türkiye'de oynamasını istedi. Katar ya da Rus kulüplerine giderse de milli takımda yer alma şansının olmayacağını söyledi. Zaten Ronaldinho artık liderlik ve ağabeylik yapması için milli takıma seçilecek. Roberto Assis bana, Brezilya'dan gördüğü büyük baskıdan da bahsetti. 'Kendi ülkemizin takımlarıyla masaya oturmazsak, Ronaldinho milyonlarca Brezilyalı hayranına ne der?' diye bana bir soru yöneltmişti. Ben de kendisine, 'Ne yap et, kardeşine Beşiktaş forması giydir. Aksi taktirde biz milyonlarca Beşiktaş taraftarına ne deriz?' dedim."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz