Futbol

"Buna can dayanmaz"

09 Mayıs 2022 Pazartesi 09:54 - Son Güncelleme 09 Mayıs 2022 Pazartesi 18:03  |  Kaynak : TRT SPOR

Rıdvan Dilmen, TRT SPOR'da Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini değerlendirdi. "Ismael'in takımı maça çok iyi hazırlamış ama bu kadar efora can dayanmaz" diyen Dilmen, İsmail Kartal'ın F.Bahçe'nin başında kalıp kalmamasıyla ilgili de yorum yaptı.

Rıdvan Dilmen ve Erbatur Ergenekon, TRT SPOR'da yayınlanan "%100 Futbol" programında 1-1 biten Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini analiz etti.

İşte usta yorumcu Rıdvan Dilmen'in derbiye ilişkin değerlendirmeleriinden öne çıkanlar...

"Valerien Ismael takımı müthiş hazırlamış maça"

"Beşiktaş, maça Mike Tyson gibi başladı. 65 dakika boyunca Fenerbahçe'yi müthiş bir baskı altına aldı. Valerien Ismael'in takımı maça çok iyi hazırlamış ancak bu kadar efora can dayanmaz. O yüzden birçok oyuncu adalesini tuttu Beşiktaş'ta."

"İsmail Kartal'a 'Beşiktaş kimi oyundan alsın?' diye sorsanız 'Ghezzal' derdi"

"İsmail Kartal'a sorsanız kimi oyundan alsın Beşiktaş diye 'Ghezzal' derdi. Maçın en iyi oyuncusunu oyundan almasını gerçekten anlayamadım. Aynı şekilde Valerien Ismael'e de sorsan Fenerbahçe'de kim oyunda kalsın diye 'Serdar Dursun' derdi. Onu da anlayamadım."

"Beşiktaş galibiyeti kaçırdı diyebiliriz"

"Maçın ilk 65 dakikasını göz önüne alırsak, 'Beşiktaş galibiyeti kaçırdı' diyebiliriz. Kızılderililer gibi saldırdılar resmen. Fenerbahçe'nin maçta kalmasını sağlayan şey yaptığı savunmaydı... Beşiktaş, iç sahada çok coşkulu maçlar oynar önümüzdeki sezon. Bugün rakibin adı Fenerbahçe olduğu için her futbolcu yapabileceğinin en iyisini yaptı....Son 25 dakika Fenerbahçeliler 'Maç geliyor galiba' demiştir. Ismael, Beşiktaş'ı heyecanlandıracak bir oyuna götürüyor ancak Beşiktaş'ın iyi oynadığını söylediğimiz maçlarda dahi denk istatistikler görüyoruz. Bunun gelişmesi lazım."

"Batshuayi'nin performansı Valerien Ismael sonrası düşüşe geçti"

"Batshuayi'nin performansı Valerien Ismael'in gelmesinin ardından düşüşe geçti. Fizik olarak çok geriye gitmiş durumda. İlk yarı Nazım'ın kademeye girdiği pozisyonda Batshuayi resmen koşamadı...Beşiktaş'ın maça hükmetmesini sağlayan isim de maçı koparamamasını sağlayan isim de yaptığı hamlelerle Valerien Ismael oldu."

"İrfan Can Kahveci ve Serdar Dursun çok fazla oyunda kaldı"

"Fenerbahçe'nin maça dahil olamaması da İsmail Kartal'ın yaptığı geç değişiklikler yüzünden oldu. İrfan Can Kahveci ve Serdar Dursun çok fazla oyunda kaldı."

"İsmail Kartal çok ciddi bir hata yaptı"

"İsmail Kartal başarılı mı? Hayır, çok başarılı. Geldiği gün itibarıyla ligin lideri konumunda. İsmail Kartal'ın takımın başında kalıp kalmama durumuna Beşiktaş maçıyla karar verilmemeli. İsmail Kartal çok ciddi bir hata yaptı. 'Ben ikinci adam olmam' sözünün Ali Koç'u kırdığını düşünüyorum. Başkanlar için her şey saha içi demek olmuyor bazen."

"Ali Koç, İsmail Kartal'ın açıklamasıyla ortada kalmış hissedebilir"

"Hiçbir başkan takım böyle giderken ve mali şartlar da uygunken teknik direktör değiştirmez ve Jesus ile pozu vermez. Ali Koç, İsmail Kartal'ın açıklamasıyla ortada kalmış hissedebilir."

"Hiçbir iddia olmayan maçta bu ne gerginlik?"

"Maçın ilk yarısı 'Eyvah!' dedim. Hiçbir iddia olmayan maçta bu ne gerginlik? Bu kadar kutuplaşmış bir futbol iklimi varken yaşanabilecek olaylar insanı ürkütüyor."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz