Futbol

Caner ucuz atlattı, LuaLua yandı!

21 Ekim 2013 Pazartesi 19:25 - Son Güncelleme 21 Ekim 2013 Pazartesi 20:36

Caner tekmesi yüzünden PFDK'ya sevk edilmeyecek. LuaLua için durum farklı...

Fenerbahçe'nin son dönemde en başarılı futbolcularından biri olan Caner Erkin, Kayseri Erciyesspor deplasmanında attığı tekme yüzünden oldukça eleştirilmişti. Hatta Ersun Yanal, bu kadar başarılı bir sezon geçirmesine rağmen ilk yarının bitimine 3 dakika kala oyuncuyu yedek kulübesine çekti. 

Bu görüntülerin ardından kafalarda beliren ilk soru işareti ise Caner Erkin'in PFDK'ya sevk edilip edilmeyeceği oldu. Ancak Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin, yerde yatan Yasin Öztekin'e attığı seri tekmeler yüzünden PFDK'ya sevk edilmeyecek. Çünkü kurallara göre hakemin gördüğü ve kararını verdiği sonuçlar için PFDK'nın bir yaptırımı olmuyor. Yani Yasin Öztekin, topu bacaklarının arasına sıkıştırdığı ve hakem tarafından en direk serbest vuruş verildiği için Caner yırtmış oluyor.

LuaLua yandı!

Ancak Karabüksporlu LuaLua için aynı şeyler düşünülmüyor. Galatasaray maçının ikinci yarısında karşılaşmanın yardımcı hakemine orta parmağını gösteren LuaLua, TV görüntülerinden Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilecek. Çünkü hakemin görüş alanı dışında kalan ve herhangi bir hakem kararına tabi olmayan bu hareket, PFDK'nın alanına giriyor. Konunun maddesinde ise, "Ahlakla ilgili davranış bozukluğu, toplumun düşüncelerini bozan bir davranış ve kötü mesaj" yazıyor.

Bu yüzden LuaLua 4 ile 6 maç arasında bir ceza istemiyle PFDK'ya sevk edilecek. Tedbirli sevkin yarın kararın ise Perşembe günü açıklanması bekleniyor. (Eurosport) 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz