Futbol

Daum: Mükafatımız aldık, Prosinecki: Haketmedik

22 Ekim 2013 Salı 00:10 - Son Güncelleme 22 Ekim 2013 Salı 00:32

Bursaspor ve Kayserispor teknik direktörleri 2-0 biten maçı böyle yorumladılar.

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Kayserispor galibiyeti ile ilgili olarak "Çok iyi gol pozisyonlarımızı gole çeviremedik. Takımımız maçın sonunda golleri bulduğunda kendi oyununu ortaya koyduğunu gözardı etmemek gerekiyor. Takımımız kendisini mükafatlandırdı" dedi. Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki ise hak etmedikleri bir yenilgi aldıklarını söyledi.

Bursaspor Teknik Direktörü Daum, Kayserispor galibiyeti sonrası açıklamalarda bulundu. 

Türkçe olarak, "Geçmiş Kurban Bayramınız kutlu olsun" diyerek sözlerine başlayan Daum, şunları söyledi:

"Takımımız için, taraftarımız için, yönetimimiz için çok sevinçliyim. Evimizdeki galibiyeti aldık. İnanılmaz derecede taraftarımızdan destek aldık. Son saniyeye kadar bizi desteklediler. Buna çok sevindim. Tuncay'ın da ilk defa iyi performansla seyirciler tarafından olumlu görünmesine de sevindim. Müsabakanın başında çok büyük bir baskı kurduk. Gol pozisyonlarına girdik fakat değerlendiremedik. Kayserispor da oyuna ortak oldu. Ama devamlı baskımızı arttırmak amacındaydık ve bunu yaptık. Çok iyi gol pozisyonlarımızı gole çeviremedik. Takımımız maçın sonunda golleri bulduğunda kendi oyununu ortaya koyduğunu gözardı etmemek gerekiyor. Takımımız kendisini mükafatlandırdı. Bazı pozisyonlarda daha iyi olmamız gerektiğini düşünüyorum. Pas yüzdemizin daha yüksek olması gerekiyor. Basit pas hataları olmaması gerekiyor. Forvet bölgesine çıktığımızda golü yüzde yüz almak istiyorsanız pasların yüzde yüz attığınız zaman bunlar gol olarak size dönecektir. Mevcut kadromuzda çok gol tehlikesi olan futbolcuya sahip değiliz. O yüzden diğer arkadaşlara daha tehlikeleri olmaları açısından destek veriyoruz. Böyle müsabakalarda soğukkanlı olacaksınız. Bunu yapabilirseniz sonuca da ulaşabilirsiniz. Bu galibiyetten dolayı sevinçliyim ama daha çok işimiz var. Umarım galibiyetlerle takımımız içindeki güven daha da artacaktır."

"Golcü eksikliği konusunda rapor verildi mi?" 

"Golcü eksikliği konusunda rapor verildi mi?" sorusuna tecrübeli teknik adam, "Yabancı sorunu olmasa Sebastian Pinto kadroda olurdu. İlk 11'de oynamak için kesinlikle futbolcunun performansı çok önemlidir. Biz Pinto'ya yardımcı oluyoruz, olacağız da. Pinto bizim kadromuzda olan futbolcumuz. Devre arasına kadar zorlu maçlarımız var. Ondan sonra devre arasında karar vereceğiz. Ama şu anda transferlerle ilgili konuşmak yerine mevcut kadrodaki futbolcuları daha iyi performansa ulaştırmalıyız" cevabını verdi.

Şamil: "Kapalı savunma bizi zorluyor"

Bursaspor'un orta alan oyuncusu Şamil Çinas da kapalı savunmayı açmakta zorlandıklarına dikkat çekti. Şamil maçla ilgili şunları söyledi:

"Bursa'da rakiplerimiz çok kapanıyor. Kapalı savunmayı açmakta zorlanıyoruz. Deplasmanda rakiplerimiz üzerimize geldiği için daha rahat pozisyonlar buluyoruz. Takım olarak Kayserispor'u yenmek için herşeyimizi ortaya koyduk. Sonuçta taraftarımızla bütünleşerek haklı bir galibiyet aldık."

Enes: "Zor olacağını biliyorduk"

Bu maçta da gol atan Bursaspor'un 16 yaşındaki yıldızı Enes Ünal ise, "Bizim için zor alacağını biliyorduk. Takım olarak üst üste maç kazanmak istiyorduk. Çok iyi hazırlandık. Saha içinde en iyi şekilde mücadele ettik. Golü bulamadık. Bu bizi sıkıntıya soktu. Sonunda geç gelen golle de olsa 3 puanı kazandık. İlk golden sonra Tuncay abi bana 'pozisyonları iyi takip et' dedi. Ben de Şener abi topla ceza alanına yönelince hareketlendim. Yaptığı güzel ortada bana sadece dokunmak kaldı" diye konuştu.

Prosinecki: "Yenilgiyi haketmedik"

Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki ise Bursa'da hak etmedikleri bir yenilgi aldıklarını söyledi.

Bursaspor maçının zor geçeceği hesapladıklarını belirten Prosinecki, "İki takım içinde kırılma maçıydı. İki takımında şiddetle puana ihtiyacı vardı. Tansiyonu yüksek maç olacaktı. Öyle de oldu. Kaybetmeyi hak etmediğimizi düşünüyorum. Pozisyonlar bulduk. Son dakikalarda oyuncumuz yerde yatarken golü kalemizde gördük. Moral olarak dağıldık. Artık bu maç geride kaldı. Bu yenilgiden ders çıkarmalıyız. Kaliteli kadromuz var" dedi. 

Kayserisporlu oyucular:"Hakeme takıldık"

Prosinecki bir sonu üzerine hakem hatalarının sürekli olacağını belirtti.

Kayserispor oyuncusu Okay yaptığı değerlendirmede hakem Ali Palabıyık'ı eleştiri yağmuruna tuttu. Okay, "İyi maç oynadığımızı düşünüyorum. Son dakikada karmaşık bir olay yaşandı. Oyuncumuz yerde yatıyordu. Hakeme sorduğumuzda 'ben görmedim' demesi bizce hatalıydı. Kritik bir andaki hatası bizi puandan etti. Bu tutumlar bizleri sinirlendiriyor. Sonuçta stresten kırmızı kartlar geldi" dedi.

Kayserispor'un savunma oyuncusu Fonseca, "Hakeme birşeyler söylemek istiyorum. Yediğimiz ilk golde hakem oyunu durdurması gerekiyordu. Pozisyonu süzemedi. İhlal olduğunu düşünüyorum. Böyle pozisyonda maç devam ettirilmez. Bence fair play ihlali yaşandı. Bursaspor taraftarı ellerindeki cisimleri sahaya atarak bizi tahrik ettiler. Sonuçta 2 arkadaşımız kırımızı kart gördü. Futbolda haklı olsanız da kaybediyorsunuz" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz