Futbol

Dilmen: Valerien Ismael, Terim tarzı bir teknik adam

10 Nisan 2022 Pazar 01:50 - Son Güncelleme 10 Nisan 2022 Pazar 05:43  |  Kaynak : TRT SPOR

Rıdvan Dilmen, TRT SPOR'da Beşiktaş-Alanya ve Gaziantep-Trabzon maçlarını yorumladı. "Ismael için Beşiktaş büyük fırsat" diyen Dilmen, Fransız çalıştırıcının tarzını Fatih Terim'e benzetti. Dilmen, Trabzon'un performansını da analiz etti.

Rıdvan Dilmen ve Erbatur Ergenekon, TRT SPOR'da yayınlanan "%100 Futbol" programında Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında oynanan iki önemli karşılaşmayı analiz etti.

Rıdvan Dilmen, programda ilk olarak Beşiktaş'ın Aytemiz Alanyaspor'u 4-1 mağlup ettiği maçı, ardından da lider Trabzonspor'un Gaziantep FK karşısında aldığı golsüz beraberliği yorumladı. İşte usta yorumcunun, açıklamalarından satır başları...

"Valerien çok doğru zamanda geldi"

"Önder Karaveli hoca lider ruhlu bir hocanın yerine geldi göreve. Çok düzgün bir hoca. Futbol eğitimini de görmüştür mutlaka ama Oyuncunun isimleri teknik direktörün üstünde kalmayacak. Beşiktaş'ta kapalı bir tünel vardı. Ucu gözükmüyordu. Valerien gelecek planlaması adına çok doğru bir zamanda geldi...Geçiş dönemlerinde oyuncu puana göre hareket eder. Bu maç sanki geçen yılın Beşiktaş'ının kutlamalarına benzer bir görüntü vardı. Bir şahane bir İstanbul havası. İki Beşiktaş'ın Trabzonspor maçında izleyicilere verdiği keyif....Bu maça tempolu başlayacağı belliydi fakat hem golü buldu, bir şok gol yedi ve tekrar öne geçti."

"En dezavantajlı kulüp Beşiktaş"

"Burada hocanın ve yönetimin çıkaracağı çok önemli dersler vardır. En büyük dezavantajlı kulüplerden bir tanesi Beşiktaş. Çünkü 14 oyuncunun kontratı bitiyor. Bu yüzden teknik direktörün çok sağlıklı bir şekilde kararlar vermesi lazım."

"Alanyaspor futbolu çirkinleştirmiyor"

"Futbol güzel bir oyun dememiz için bugünü örnek almamız gerekiyor. 40 bin seyirci statta olunca ciğerden oynamaya başlıyorsunuz. Alanyaspor takımı ligimize renk katan takımlardan bir tanesi. Bu tip takımlar oynamak isteyen takımlardır. Bunlara karşı da büyük kulüplerin oyun iştahı artar. Alanyaspor gelip burada sahanın içine gömülebilirdi. Biz de tatsız tutsuz bir maç izleyebilirdik. Alanyaspor futbolu çirkinleştirmiyor. Çirkeflik yapmıyor ve göze hoş gelen bir oyun koyuyor sahaya."

"Teixeira ve Can, kendi kalitelerinin altında kaldı"

"Beşiktaş'ta iki oyuncu kendi kalitesi altında kaldı. Teixeira oynadığı bölgenin oyuncusu olmadığını bize hissettiriyor. Can Bozdoğan da bir şeyler yapmak istiyor ama...Ghezzal bu oyun düzeninde niye iyi oynuyor? Bu maç attığı pas muazzamdı. Teknik direktör taktik olarak bir şeyler deniyor. 3-1'ken bir değişiklik yaptı. 3-5-2'ye döndü. Pjanic'i ortaya aldı. Sonuç olarak futboldan keyif aldım. Ama eksiklerinizi görmek sorundasınız. Risk altında oynayan 3 tane futbolcunuz var. Her an kırmızı kartla atılacak oyuncu vardı. Welinton'un ikinci yarı gördüğü kart aslında ilk yarı görmesi gerekirdi. Beşiktaş'ın 7 oyuncusu sınırda. Hepsi de risk altında oynuyor."

"Beşiktaş'ın en az 2 stopere ihtiyacı var"

"Beşiktaş'ta ileriye çıkan Welinton ve Montero'yu gördük ama dönüşlerde sıkıntı yaşamamak için Beşiktaş'ın en az 2 stopere ihtiyacı var. Şu anda bu kadroda bu sisteme uygun bir oyuncu yok. Beşiktaş'ta pas oyunu yok artık. Hocanın oynattığı sistemde sürat ve çabukluk olarak bakarsak Konyaspor formasını giyen Abdulkerim taransferi çok da farketmez. Biraz hızlı olabilir ama bir şey değişmez."

"Ben sol bek olsam Beşiktaş'a gelmem"

"Ben sol bek olsam Beşiktaş'a gelmem. Büyük kulübe giderken o takımın iyi ve kötü bölgelerine bakarım. Önde Larin kalırsa hiç problem olmaz ama 2 stoper şart. (Beşiktaş, Atınç Nukan ile ilgileniyor). Bu oyun formatında bu da Atınç olmaz. Pjanic'in fizik gücü bu tempoyu kaldıramayacağını düşündüğü için biraz daha önde oynattı."

"Beşiktaş da Fatih Terim tarzı bir teknik direktör bulmuş"

"Valerien Ismael için Beşiktaş bir fırsat. Teklif gittiğinde kaçırmayayım bunu demiştir. Belki de kariyerinin en büyük kulübüne geldi. Çocukları gelmiş artık 5'te kalkıyor falan demezler. Eşine 'Biz cennete geldik, şahane yerdeyiz' diyorudur hoca. Ama ben uyarayım. Burası Türkiye, burada dün yok. Valerien Ismael nereye geldiğinin farkında. Beşiktaş da Fatih Terim tarzı bir teknik direktör bulmuş. Ismael bunu yedek kulübesindeki hareketleri ile gösterdi."

"Trabzonspor'da oyuncular, şampiyon olduklarını biliyor"

"Uğurcan'dan Faroz'da oturan kardeşimize kadar hepsi şampiyon olduklarını biliyorlar. Bu da oyun içerisinde gel-git yaşanmasına sebep olur. Tabi ki bir an önce şampiyonluk turu atalım diyebilirler. En yakın rakibi Konyaspor bugün mağlup olmuş. 3 yerine 1 puan daha öne geçti. Bir hafta geç gelebilir şampiyonluk. Ama matematiksel olarak kesin olmasa da oyuncu biliyor şampiyon olduğunu."

"İlk yarı 2-2, 3-2 bitebilirdi"

"İlk yarıda muazzam güzel bir maç oldu. İkinci yarı ise iyi olmadı. İlk yarı 2-2, 3-2 bitecek maç 0-0 bitti."

"Erol Bulut, büyük takımlara karşı iyi bir savunma anlayışıyla oynuyor" 

"Erol Bulut'un Galatasaray ve Trabzonspor maçlarına baktığımızda, büyük kulüplere karşı doğru bir savuma anlayışıyla oynuyor. Silah olarak da kontra atağı kullanıyor. Alanyaspor ise Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'dan fark yedi ama rakiplerini mağlup etti."

"Trabzonspor'un iki puan ortalaması da normal değil"

"Trabzonspor'un ne son üç haftaya kadar yakaladığı müthiş puan ortalaması ne de son 3 maçtaki puan ortalaması normal. İki durum da normal değil. Dediğim gibi puan farkının bu kadar çok olması bazen git-gellere neden olabilir." 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz