Futbol

Galatasaray gol yollarında sıkıntı yaşadı

27 Mayıs 2022 Cuma 11:51 - Son Güncelleme 27 Mayıs 2022 Cuma 12:09  |  Kaynak : TRT SPOR

Spor Toto Süper Lig’i 13. sırada tamamlayan Galatasaray, beklentilerin altında bir sezon geçirdi. Sarı-kırmızılıların, özellikle hücum hattındaki başarısızlığı hayal kırıklığı yarattı.

Galatasaray, hayal kırıklığı ile dolu bir sezon yaşadı. UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turunda Barcelona'ya elendi.

Spor Toto Süper Ligi 13. basamakta tamamladı. Galatasaray, bu sezonu özellikle hücumda düşük istatistiklerle noktaladı.

Forvet oyuncularının sezon genelindeki formsuzluğu bitiricilik sorununu ortaya çıkardı.

Galatasaraylı futbolcular, maç başına yaklaşık 14 şut çekebildi. İsabetli şut ortalaması 5,21'de kalan sarı kırmızılı ekip, bu alanda ligde 8'inci sırada yer aldı.

38 lig maçında 51 gol atan sarı-kırmızılılar, sezonu eksi 2 averajla tamamladı. Galatasaray adına sezonun dikkat çeken bir diğer istatistiği ise gol beklentisi rakamlarında yaşandı.

Ortalama 1,74 gol beklentisi ile 4'üncü sırada yer alan sarı kırmızılılar, maç başına 1,34 golle 13. sırada sezonu kapattı.

Orta saha oyuncularının da fazlasıyla eleştirildiği sezonda Galatasaray, ligin en az top kazanan 4 takımından biri oldu.

Beşiktaş maç başına 54,5 ile top kapmada zirvede yer aldı. Sarı kırmızılılar ise 49,6 ortalama ile bu alanda 17. sırada ligi tamamladı.

Galatasaray, Torrent döneminde daha az şut ve pas yapmasına rağmen daha fazla gol attı. Fatih Terim dönemindeki 1,2 gol ortalaması, İspanyol teknik adamla 1,51’e çıktı.

İki teknik adam kıyaslandığında pas istatistiklerinde ise farklı veriler ortaya çıktı. Terim'li Galatasaray, pas, başarılı pas, anahtar pas, uzun pas, orta ve başarılı orta kategorilerinin tamamında Torrent döneminin önünde yer aldı.

Fatih Terim görevdeyken maç başına ortalama 528 pasın 450’sinde isabet kaydeden sarı kırmızılı ekip, Torrent ile 476 pasın 403'ünde başarı sağladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz