Futbol

Gomez'den ''ilk gol'' yorumu

11 Nisan 2016 Pazartesi 23:53 - Son Güncelleme 11 Nisan 2016 Pazartesi 21:07

''Anlamlı olan şey burada ilk golü atmak değil, burada şampiyonluk yaşamak''

Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor'u 3-2 yendiği maçta Vodafone Arena'daki ilk golü atan siyah-beyazlıların Alman yıldızı Mario Gomez, "Bu golün çok büyük bir anlamı yok. Çok büyük anlamı olan tek şey burada şampiyonluk yaşamak." dedi.

Vodafone Arena'nın açılış maçında 21. dakikada topu filelere göndererek tarihe geçen Gomez, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada önemli olanın şampiyonluk olduğunu söyledi.

Çok değerli bir 3 puanı Bursaspor karşısında aldıklarını anlatan Gomez, "Maçtan sonra bir arkadaşım mesaj attı. 'O golü atamasaydın seni öldürürdüm. Sosa bomboştu niye vermedin?' diye. İnanın bana gerçekten Sosa'yı görmedim. Tamamen gole odaklandım. Sosa'nın geldiğini görmedim. Bu golün çok büyük bir anlamı yok. Çok büyük anlamı olan tek şey burada şampiyonluk yaşamak." ifadelerini kullandı.

Şampiyonluğun kendi ellerinde olduğunu vurgulayan Alman futbolcu, "Basit bir matematik var, kendi maçlarımızı kazanırsak şampiyon olacağız. Bu galibiyet büyük bir ivme kazandırdı bize. Kasımpaşa maçından sonra o ivmeyi kaybetmiştik. Taraftarın muazzam desteğiyle büyük bir ivme kazandık. Son 6 maça hazırız." diye konuştu.

Tolga Zengin: "Taraftarımızın galibiyette büyük payı var"

Siyah-beyazlıların kaptanı Tolga Zengin, aldıkları galibiyette taraftarın büyük etkisi olduğunu dile getirdi.

Vodafone Arena'da ilk maçlarına çıktıkları için tatlı bir heyecan yaşadıklarını belirten Tolga, "Taraftarımızın galibiyette büyük payı var. Zor maç oldu. Artık son 6 hafta kaldı. Önemli olan artık kazanmak. Çok önemli bir galibiyetti. Önemli bir avantaj yakaladık. Medicana Sivasspor'u da yenip önümüze bakacağız. Rakibimizin derbi maçını bekleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ın 2. golünü kaydeden Alexis Delgado ise galibiyet için çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Gol attığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Stadın açılış maçında attım. Şu anda duygularımı tarif etmek zor. Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizi ilk dakikadan son dakikaya kadar desteklediler. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Olcay Şahan: ''Şampiyonluğu kutlamak istiyoruz''

Beşiktaşlı futbolcu Olcay Şahan, Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğun kendi ellerinde olduğunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor'u 3-2 yendikleri maçtan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Olcay, taraftarın desteğiyle stadın kendilerine negatif etki vermeyeceğini bildiklerini belirterek, "Önemli olan 3 puandı. Vodafone Arena’yı maçtan sonra daha iyi değerlendireceğiz. Taraftarlarımızla hedefimize ulaşıp, güzel bir organizasyonla şampiyonluğu kutlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Maçta taraftarların güzel bir baskı kurduğunu anlatan Olcay, şunları kaydetti:

"Yüzde yüz motive olmuştuk. İyi oynadık. 3 puanı hak ettiğimizi düşünüyorum. Taraftarlar için ortam gerilmiş olabilir ama bizim taraftarlar alışmıştır artık. Bizim maçlar son dakikaya kadar böyle kritik geçiyor, zaten bu yüzden de bu coşkuyla oynuyoruz. Her zaman gol atmak istiyoruz. Defans yapmak istemiyoruz. Bir tane daha, bir tane daha atmak istiyoruz. O yüzden kritik geçiyor ama önemli olan 3 puan, onu aldığımız için mutluyuz. Her şey bizim elimizde. Bütün maçları kazandığımız takdirde Fenerbahçe ya da başka bir takım istediği kadar kazansın."

Olcay, BJK İnönü Stadı'nın yanı sıra Vodafone Arena'da da oynamanın kendisine nasip olduğunu ve bundan dolayı mutluluk yaşadığını belirtti. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz