Futbol

G.Saray'da bu yıl transfer yok!

15 Mayıs 2014 Perşembe 10:12 - Son Güncelleme 15 Mayıs 2014 Perşembe 10:20

Galatasaray Sportif AŞ'nin Genel Koordinatörü açıkladı.

Galatasaray taraftarının Ünal Aysal döneminde alıştığı ve "çilek" şeklinde tanımlanan transferlerin sonu gelmiş gibi görünüyor.

UEFA'nın Finansal Fair Play kurallarına aykırılık soruşturması açtığı ve para cezası verdiği Galatasaray, artık daha dikkatli hareket etmek zorunda. Çünkü UEFA'nın yaptırımları para cezasıyla kalmıyor.

Sarı kırmızılılar gibi Türkiye'den Trabzonspor ile Bursaspor'un yanı sıra dünyaca ünlü kulüpler de benzer yaptırımlarla karşı karşıya. Söz konusu kulüpler, belirli bir miktarın üzerinde toplam harcama yapamayacak, kadrolarında belirli sayıda futbolcu bulunduracak ve transfer yapmak istediklerinde oyuncu satmak zorunda kalacak.

Yaptırımların Galatasaray'daki etkisi hemen hissedilecek gibi görünüyor.

Galatasaray Sportif AŞ Genel Koordinatörü Faruk Işık, Habertürk gazetesine yaptığı açıklamada, bu yıl transfere ihtiyaç duymadıklarını söyledi.

Kulübün finansal tüm işlemlerinin başında olan Faruk Işık, bu yıl transfere ihtiyaç duymadıklarını da ifade ederek "Eğer çok istenen bir futbolcu olursa Galatasaray başka bir kaynak yaratabilir. Ancak şu anda hem teknik direktörümüz hem de futbolcularımız açısından böyle bir ihtimal görünmüyor. Eğer futbolcu alınacaksa eldeki futbolcuların değerlendirilmesini de düşünebilir" diye konuştu. Kulübün mali işlerinin başında olan Işık, "Mali yapının düzelmesi için artık transfer yapılırken size soracaklar mı?" sorusunua "Sorarlarsa iyi olur" diye konuştu.

Faruk Işık, "Borçlarımızı yeni bir harcama veya transfer için yapılandırmadık" dedi.

Kulübün iki kere sermaye artırımı yaptığını hatırlatan Işık, sermaye artışlarının teknik iflas durumunun giderilmesi ve negatif özsermaye durumunu gidermek için yapıldığını belirterek, "Gelecek parayı da borçlarda kullanabilmek için yapıldı. 2012 ve 2014'te yaptığımız sermaye artışlarıyla eksi 49 milyon lira özkaynak ile diğer kulüpler arasında en iyi durumdayız" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, 129 milyon dolarlık finansal borçların yapılandırılmasını içeren anlaşmayı önceki gün imzaladı. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz