Futbol

Gündemi sarsacak açıklamalar

02 Haziran 2014 Pazartesi 19:22 - Son Güncelleme 03 Haziran 2014 Salı 09:45

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, dobra dobra açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş'taki gelişmeler ve son dönemdeki transfer iddiaları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Ntv Spor'a yaptığı açıklamalarından satır başları…

"AYSAL TEKLİF YAPIYORSA, YAPSIN, GÖKHAN GİDERSE ÖLECEK DEĞİLİM"

Galatasaray'ın Gökhan Töre'ye teklif yaptığı haberlerine cevap veren Orman, "Gökhan'a iyi bir fırsat verdik. Kariyerinde ilk golübü Beşiktaş formasıyla attı. Rubin'le anlaşmayı isteriz ancak önce Gökhan'la oturup konuşmak istedik. Biz önce Gökhan'la anlaşmak istiyoruz. Gökhan'ın istediği parayla bizim vereceğimiz ücret arasında fark var. Kalmasını bir nebze isterim, giderse de ölecek değilim. Ünal Aysal teklif yapıyorsa; gitsin, görüşsün" ifadelerini kullandı.

CANER’İN PEŞİNDE KOŞMAYIZ

Trabzonspor Olcan Adın’ı vermek istemediğini belirtti. Bizim için o konu kapandı. Caner Erkin şuan Fenerbahçe ile görüşüyor. Fiyat yükseltmek için Beşiktaş’ı kullandırtmam. Caner’in biz peşinde koşmayız. Kulübüyle anlaşmazsa, gelir oturur konuşulur. Biz kimseye araç olmayız. Caner Erkin, Beşiktaş’ta oynamak isterse o zaman kontrat konuşabilirim. Yoksa biz öyle bir topa girmeyiz."

KAPIMIZDAN GEÇEMEZ

Ronaldinho Beşiktaş’ın kapısından geçemez. Elli kere haber yolladı ‘geleyim’ dedi. Devre arasında bizi kullandı bir daha Beşiktaş’ın kapısından geçirtmem.

"FERNANDES'E ALDIĞI PARAYI HELAL ETMİYORUM"

"Samet Hoca ilk geldiğinde Fernandes'e talepçi çıkmıştı. Bu sene de talepçi çıktı. Bu konuda başkan olarak tek başınıza karar veremezsiniz. Bunun sportif direktörü var hocası var. Ben aldım mı oyuncu? Aldım. Oynamıyor. Pedro Franco transferinde mesela bütün komitelerimiz ortak karar alarak yapılmış bir transferdi. Gayet de iyi bir sonuç verdi. O dönem Fernandes'le ilgili çok umutlu düşünüyorduk. Bize konuşmaları çok umut vericiydi. Ama sözleriyle davranışları birbirini tutmadı. Bizden para aldı. Bu sene aldığı parayı bu camia adına helal etmiyorum. Keşke sene başında satsaydık."

CENK TOSUN’A NE TEKLİFLER GELDİ…

Eskişehirsporlu Tarık için girişimimiz yok. Geçen sene öyle bir niyete girdik ama yabancı bir menajerleri var bir bize bir Galatasaray’a gidiyor. Biz bu konulara sıcak bakmıyoruz. Cenk Tosun Beşiktaşlıdır. Ne teklifler geldi Cenk’e ama kabul etmedi. Ben Beşiktaş’ta oynamak istiyorum dedi ve bize geldi. Görüldüğü gibi Beşiktaş amaçtır, araç değil.

DİEGO RİBAS…

Diego ile ilgilendik ve bir teklifte bulunduk. Fenerbahçe bizden 7 Milyon Euro fazla vermiş. Fenerbahçe almasın diye biz de 10 Milyon fazla verebilirdik ancak kulüpler bu duruma bundan dolayı geldi.

DEMBA BA İLE İLGİLENİYORUZ

Demba Ba’nın kronik sakatlık problemleri var. 29 yaşında bir oyuncu; alıp daha sonra satabileceğiniz bir oyuncu değil. Demba Ba ilgilendiğimiz bir futbolcu ancak olmazsa olmaz değil. Farklı ilgilendiğimiz futbolcular da var. Herkes Quaresma diye bağırıyor. Quaresma’nın parasını biz ödedik. Quaresma’yı İstanbul’a getirdiklerinde bir otobüs kiralanmış. Otobüsün 14 bin Lira parası ödenmemiş, hacizlik olmuş. Biz ödedik. Popüler transfer yapmak en kolay iştir. Bizden kimse bunu beklemesin.

OLCAN ADIN İÇİN; “KONU BİTMİŞTİR”

“Beşiktaş kulübü transferlerini usüllerine uygun yapar. Trabzonspor başkanıyla Ahmet Çebi görüştü. Başkan, biz oyuncuyu bırakmak istemiyoruz. İstediğimiz zaman sizinle görüşürüz dedi. Bizim için bu konu bitmiştir.

"DANY TRANSFERİNDE HATALI OLDUĞUMU KABUL ETTİM”

“Dany transferinde hatalı olduğumu kabul ettim. Genel Kurul’da da bu konuyla ilgili özrümü diledim. Çünkü transfer kurullarımızda çalışan arkadaşları seçen benim. İşe bahane bulup yokuşa sürmenin anlamı yok. Bizde scouting ekibinin balında Fikret Demir var. Gaziantep döneminden olumlu raporlarımız olan bir isimdi. Bu yüzden teknik heyetin ve futbol yönetiminin de arzusu büyüktü ama hata ettik.”

PEDRO FRANCO FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRDİ

Pedro Franco tam anlamıyla izleme komitesi ve sportif direktör ile birlikte planlı bir transfer. Sivok sakatlanmasa Pedro Franco hiç oynamayacaktı. Ancak bir fırsat yakaladı ve iyi kullandı.

HALA FERRARİ’NİN PARASINI ÖDÜYORUZ

Kredi almadan yeni bir kaynak yaratmadan en zor lokasyonda stadyum inşa ediyoruz. Geçen yaz bu tarihlerde orada stadyum vardı. Gezi olayları sırasında inşaata başlayamadık da ama bugün orada tekrar stadyum var. Hala Ferrari’nin parasını ödüyoruz. 8 Milyon borç var Ferrari’ye…

DEMİRÖREN’E BORÇLARIN BİR KISMINI ÖDEYECEĞİZ

Demirören’e borçların bir kısmını ödeyeceğiz. Bir kısmını bağışlayacak, bir kısmını da sponsorluğa dönüştüreceğiz. Benim için Yıldırım Demirören'i mahkemeye vermek çok basit. Ama çözüm getirmez. Biz geleceğe bakmak zorundayız. Her konuda geleceğe dönük çalışmalar yapıyoruz.

“3-4 YABANCI TRANSFERİ YAPACAĞIZ”

“Fenerbahçe’nin stadyumu var mı? Var. Galatasaray’ın da var. Fenerbahçe 450 milyon Avroya oynuyor. Galatasaray da öyle. Biz 150-200′e oynuyoruz. Allah onlara yukardan para yollamadı. Yatırım yaptılar. Kalkındılar. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Stadyum bitince bu fark yüzde 20′lere iner. Sonraki sene eşitlenir. Daha sonra geçeriz. Biz bu şekilde bir yol çizdik. Fenerbahçe Diego’ya çok para verdi. Galatasaray’ın borçları belli. Biz o yollardan çok önce geçtik. Dengelerimizi bozacak transferler yapmayacağız. Kendi içimizdeki dengeyi sağlamak zorundayız. 3-4 yabancı transfer yapacağız. Biz yabancı kuralında oldukça şanslıyız. Bizim kontratlı 4 yabancımız var. Minimum 4 tane yabancı oyuncu alabiliriz. Rakiplerimizin 14 tane yabancı oyuncusu var. Biz bunu yıllar önceden planladık. Biz de biliyorduk yabancı oyunculara paralar verip getirmeyi.”

“KENDİMİZE GÖRE YOĞURT YİYİŞİMİZ VAR”

“Dünya'da para verilerek yapılan en kolay iş transfer yapmak. Sözleşmesi elinde olan oyuncuyu çağırıyorsunuz. Kaç para istiyorsun. 2 buçuk. Yetmez 3 diyip imzayı attırıyorsun. Bu durum her oyuncu için aynı. Transferde ketum davranmak zorundayız. Açıkladığım isimlerin fiyatı yükseliyor. Bizim kendimize göre yoğurt yiyişimiz var. Her konuyu kamuoyuyla paylaşmak istemiyoruz. Ben transferin başına geçtim ki bu bilgi kirliliğini önlemek için...”

FENERBAHÇE’Yİ KUTLAMASI İLE İLGİLİ…

“Fenerbahçe’yi kutlamamdan ötürü çok eleştirildim. Türkiye’de insanlar futboldan uzaklaşıyor. Demeçler, tartışmalar insanı futboldan uzaklaştırıyor. Futbol sahada oynandığı zaman güzeldir. Yoksa diğer kulüp başkanlarıyla olay yaratmak en kolay iş. Ben diyorum ki bu oyun sahada kalsın. Ben centilmenlik açısından bir açıklama yaptım. Ama bunu buralara kadar yordular. Son 4 maç kalmış 12 puan fark var. Sezonu domine eden Fenerbahçe kalan 4 maçı kaybedecek biz kazanacağız. Ben de o farkla lider gitsem kutlanmayı isterdim. Fenerbahçe camiası da bize çok güzel bir tepkiyle geri dönüş yaptı. Bu hareketler çoğalmalı.”

ALMEIDA'DA SON DURUM...

“Almeida esasında iyi bir çocuk. Beşiktaş’a gelirken şöyle getirmişler. Sen bi 6-8 aylığına burda top oyna biz seni başka bir takıma götüreceğiz. Türkiye’yi beğenmiyor havalarındaydı. Takım bul git dedim. Bulamadı ve kaldı. Beşiktaş’ta aldığı paraları dünyada verecek yer yok. Yüksek paralara gideceği yerler belli. Geçen sene eşinden ayrıldıktan sonra Beşiktaş’a kendisini verdi ve iyi bir ilişki yaşamaya başladı. Ben de konuştum bak Almeida artık sen bir Beşiktaşlısın, gel seninle bir kontrat yapalım diye. Fakat oyuncu Amerika’ya gideceğim, başka takıma gideceğim soru işaretleriyle dolunca biz işi askıya aldık. Önümüzdeki hafta yapılacak toplantıda Almeida’nın son kararı verilecek. Bizimle kalmak istiyor.”

“ÖNDER ÖZEN’İN DESTEKÇİSİ OLDUM”

“Önder Özen şu an yurt dışında ve oyuncu arıyor. Her yerde temsilciliklerimiz var. Ben Önder Özen’in her zaman destekçisi oldum. Her zaman yanında olduğumu defalarca söyledim. Beşiktaş’ta futbol direktörlüğü zor bir iştir. Teknik bilginizin yanında takımı ve medyayı yönlendirme açısından çok iş düşüyor. İlk geldiğimiz sezon yaşadığımız feda sezonunda futbol takımında ciddi revizyonlar yaptık. Artık bir istikrar ve başarıyı kovalayacağız. Önder Özen ve Slaven Bilic takımın başında kalacaklardır. Bu istikrarı bozmayacağız.”

“İLHAN MANSIZ’IN OLMASINI İSTERİM”

“Benim de istediğim transferler oldu. Geçen sene Bilic’le anlaşmadan önce transferi bitirmiştik neredeyse. Takımı kurmada Slaven Bilic görevlidir ama bizim de görüşlerimiz vardır. Takımdaki oyuncuların çoğu Almanya’da yetişmiş. Onların değişik problemleri oluyor. Bu oyuncuları anlayacak birinin olması gerektiğini düşünüyorum. Ben hocamı kamuoyu önünde eleştirmem. Bilic beni temsil ediyor. Kreim Frei pırıl pırıl bir oyuncu. Türk Futbolu’nun ihtiyacı olan bir oyuncu. Ben kulübede İlhan Mansız gibi bir adamın kulübede bu gurbetçi oyuncuları yönlendirmesi için görev alması taraftarıyım.”

SEZER, TORAMAN, UEFA, FFP…

Sezer ve Toraman’ın antrenmanlara başlaması yönünde bir arzum var. Hocayla haftaya görüşeceğiz. UEFA’dan ceza beklemiyorum. Finansal Fair Play ile ilgili gereken her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Şike konusunda ceza geleceğini düşünmüyorum. Tedbir cezanın kendisiydi. Rakibimiz için 8 maç 10 maç şikeden bahsedilirken, ortaya çıkmış tapeler varken bizim bir tapemiz bile yok. UEFA’dan ceza olayı bitti. Bunu görüştüğüm yöneticiler de doğruladı.”

“BAZI İNTERNET MAFYALARI…”

“Gazetelerde yaptığı açıklamaları Serdal Adalı’nın yaptığına inanmıyorum. Bunu internet mafyalarının düzenlediğini düşünüyorum. Özellikle Ahmet Nur Çebi ve bizle ilgili açıklamaları onun yaptığına inanmıyorum. Biz bir ailenin fertleriyiz. Aday olmuş, kazanmış kaybetmiş. Bunlar olan şeyler. Ben her dakika ona sahip çıktım. Ben bu camiaya insan kazanmaya çalışıyorum. Serdal Adalı’yla da münakaşaya girmek istemem”

“ÇARŞI LOGOLU ÜRÜNLERLE İLGİLİ…”

“Çarşı grubuyla ilgili bir problemimiz yok. Kartal Yuvaları’nda Çarşı logolu ürünlerin satışıyla çıkan haberler külliyen yalan. Bu haberler hükümetle Beşiktaş’ı karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Benim hiçbir grupla problemim olmaz. Bizim işimiz Beşiktaş’ı yönetmek. ”

“Yeni stadyumun kombineleriyle ilgili toplantı yaptık. Çarşı eski statta kapalı tribünde konuşlanıyordu. Yeni statta da kapalının üst bölümünde onlara uygun fiyatta bölüm olması gerektiğini söyledim. Bir şekilde düzenleyip onlara da yardımcı olacağız.”

“STADIN EN BÜYÜK SORUNU ÇATISI”

“Ben Beşiktaş’ta stat kapattırmayacağım. Kamera sistemleri sayesinde insanın cebindeki sigarayı bile görebileceğim. Bir şuç işlemişse tespit edip ben cezasını vereceğim. Devlet ceza versin vermesin. Stadın en büyük sorunu çatısı. Çatımız çok güzel bir stat olacak. İnci gibi bir görüntü kazandıracak. Çatısız oynama planımız biraz zor ama yarın öbür gün netleşecek. Şu anda imkansızı yapıyoruz. finansman açısından bu durumda olan bir kulübün bir senede izinleri alıp, gezi olayları vs yaşayıp. Şehrin göbeğinde bütün bu inşaatı yapmak çok zor. Geldiğimizden bu yana 65 milyon vergi borcumuzu ödüyoruz."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz