Futbol

Mustafa Cengiz'den TRT SPOR’a özel açıklamalar

21 Mart 2019 Perşembe 13:36 - Son Güncelleme 22 Mart 2019 Cuma 12:37

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, TRT SPOR’da yayınlanan ‘Gündem Futbol Özel’ programında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, TRT SPOR'da yayınlanan Gündem Futbol’un konuğu oldu.

Erbatur Ergenekon ve Bahri Havadır'ın sorularını yanıtlayan Cengiz, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Cengiz'in açıklamalarından satır başları...

-Galatasaray adının olduğu her yerde şampiyonluk için mücadele eder. Bursaspor maçı şampiyonluk ümitlerimizi pekiştirdi. İnşallah bu sezon da şampiyon olacağız.

-Fatih Terim ile sözleşmemizi 5 yıl uzattık, kendisi maddeye tek taraflı hiçbir şey koymadı. Fesih için hiçbir tazminat istemiyor. TFF, hocam ile oturup konuşsaydı, hocam bu tazminat davasını açmazdı."

-Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışı için hocamı aramadım. 6 Milyon TL'yi saymaya kalksanız, dört gün sürer. İnsanlar klavye başında bazıları şeyleri kolay sanıyor. Yaptığı takdir edilesi bir davranış. Gönül isterdi ki bir milli dava sonrasında bunlar olmasaydı.

-Bazen ben kimseyi arayamıyorum. Hayatımızda inanılmaz bir akış var. Binlerce sorun, alt sorun var. Hocamızla devre arasında imza töreni yapmak istedik, fırsat bulamadık. Şimdi yapalım desek bunu Genel Kurul'da oy almak için yapıyoruz değerlendirirler diye yapmadık. Genel Kurul'dan sonra hocamızla bir imza töreni gerçekleştireceğiz.

-Medyanın önünde hocamla imza töreni gerçekleştireceğiz. Hocamın özel olarak talep ettiği hiçbir şey yok

-Mbaye Diagne çok büyük bir oyuncu ve özellikle hocamızın istediği bir oyuncu.Diagne bizi mali durumdan zorladı ama çok iyi bir transfer yaptık. Biz UEFA'da hala artıyız ve ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Biz UEFA'dan bağımsız bir şey yapmıyoruz

-Diagne'yi alana kadar ne çektiğimizi bir Allah, bir de Abdurrahim Albayrak biliyor. Bir sürü planımız vardı ama tutmadı.

-Bir hata yanlış varsa yönetime, yönetimi temsilen bana aittir. Güzellik varsa tüm camiaya aittir. Taraftar bana ağır söylemde bulunmadı. Her adımda forvet dediler ama ağır söylemlerde bulunmadılar bu konuda onlara müteşekkirim.

-Diagne üç golü hemen atamadı diye ıslıklamamalıyız. Diagne'yi iki kişi tutuyor ama bu şekilde boşta kalanlar golleri atıyor. Defans transferleriyle gol yeme sayımız düştü.

-Kulüpler Birliği bildirisinden Galatasaray'ı çıkarsanız ben de bu konuda mutabıkım. Nitekim aynı hakemlerle ilgili demeçler verildi. Biz kendimize ayrıcalık istemedik.

-Galatasaray ne zaman galip gelse yabancı sınırı gündeme geliyor. Böyle bir kanaat oluştu bizde. Belki başkaları da böyle görüyor olabilir. Bunu sürekli gündeme getiren kişi Milli Takım'ın eski teknik direktörü Mircea Lucescu. Başarılı olamadı, maya tutmadı. Başarısızlığı yabancı sayısına bağladı."

-Rekabet kaliteyi getirir, yabancı kuralına dokunulmamalı. TFF, yabancı oyuncular için 2,5 Milyon TL alıyor. Açıklama yapsınlar, alınmadığını söylesinler ya da paranın nereye gittiğini belirtsinler. Yeni kurulun açık ve şeffaf olmasını istiyoruz.

-Yabancı sınırı varken, Eskişehir'den bir futbolcu aldık, ücretini ödemek için zorlandık. Başka kulüpler de bunu yaşadı. Biz tabii ki kendi oyuncularımızı oynatmak ve parlatmak isteriz. Teşvik parasının altyapıya harcanmasının şart olmasını istiyoruz."

-Amatör branşlarda çok düşük bütçelerle oynuyoruz. 3 büyük kulübün büyük olmasının nedeni amatör sporlara verdikleri değerdir.

-Son 10 yıldır basketbol ve voleyboldan doğan mali açığımız 200 milyon euroya yakın.

-Genel kurullarda üst üste iki kişinin mevcut yönetimi takdir ettiğini görmedim. Biz şampiyonluğa yürümeliyiz camiada kavgalara gerek yok.

-VAR hakemiyle sahadaki hakemin konuşmalarının yayınlanmasını istesek de yayınlanmadı. Federasyon başkanı olsaydım VAR konuşmalarını yayınlardım.

-Tahminimce hakemler de kendilerinden memnun değil. Acaba hakemlerle fazla uğraşıp onları biz mi strese sokuyoruz?

-Ben genç hakemlerden yanayım. Yıpranan hakemlerimizin bir yerde artık çekilmeleri gerekiyor.

-Stadın üstünün kapanması için bir yıl başka yerde oynamamız gerekiyor. İstanbul'da sadece Olimpiyat Stadı boşta, Orada bir yıl oynamayı düşünemiyorum bile."

-Gomis çok tatlı bir adam. Herkes profesyonel. Gomis buradan ayrıldıktan sonra Galatasaray'ın değerini anladı. Ne Gomis ne biz ne de hocanın kötü bir niyeti yoktu ama şartlar öyle gelişti. Taraftarının gönlünde hala Gomis var.

-Belhanda'ya ara transfer döneminde teklif geldi. Muslera'ya yazılı bir teklif gelmedi. Son 2 maçta Muslera kendini eleştirenlere iyi bir cevap verdi.

-Gökhan Töre böyle bir açıklama yapmasaydı daha iyi olabilirdi ama benim haddime değil, Beşiktaş'ın iç meselesi. Beşiktaş için en iyisi neyse onu dilerim. Gökhan Töre için bir girişimimiz yok.

-Galatasaray da diğer kulüpler gibi ekonomik sıkıntılar çekiyordu ama biz bunu yönetilebilir hale getirdik. Şu anda bir yükselişteyiz. Bu yükselişin sürekli ve devamlı olması gerekir, sonra da stabil olması gerekiyor.

-Düzlüğe geçilmesi için bizim başarılı olmamız şart. Sponsorluk gelirlerimiz geçen yıla oranla 160 milyon liraya yakın arttı. Başarılı olduğunuzda sponsorluk gelirleriniz de artıyor.

-Stadın isim sponsorluğu için uluslararası seviyede ciddi görüşmelerimiz var. Bankalar Birliği ile görüşmeler sürüyor. Devlet babadır, denizin bittiğini gördü ve böyle bir destek kararı alındı.

-Ozan Kabak'ı 11,5 milyon euroya satacağımızı düşünmüyorduk. Eylül ayından beri 7,5 milyon euroluk satış opsiyonunu kaldırmak için uğraşıyorduk. Menajerine '7,5'a satarsan papaz oluruz' dedik. Bu tehdit değildi.

-Beşiktaş derbisinin öğlen oynamayı istemeyiz. Kadıköy'de Fenerbahçe'yi inşallah yeneriz.

-L. Moskova Manuel Fernandes'i bize teklif etti.

-Ibrahimovic ile görüştük. Amerika'da kalmak istedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz