Futbol

Seriyi Kasımpaşa bitirdi

31 Ekim 2015 Cumartesi 00:06 - Son Güncelleme 30 Ekim 2015 Cuma 23:18

Beşiktaş ligde 4 haftalık aradan sonra puan kaybetti.

Spor Toto Süper Lig'de 10. haftanın son mücadelesinde Kasımpaşa'yı konuk eden lider Beşiktaş, 3 kez geriye düştüğü maçta rakibiyle 3-3 berabere kaldı ve ligde 4 hafta aradan sonra puan kaybetti.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan maçın başında rakibinin önde pres uygulaması ve kanatları iyi kullanmasıyla istediği oyunu ortaya koymakta zorlanan siyah-beyazlılar, 24. dakikada Eren Derdiyok'un golüyle 1-0 geriye düştü.

Kasımpaşa'nın golüne sadece 3 dakika sonra bir duran top sonrası Brezilyalı futbolcusu Luiz Rhodolfo'yla cevap veren Beşiktaş, 40. dakikada Ryan Donk'un jeneriklik golüyle bir kez daha yenik duruma düştü ve ilk yarı sonunda soyunma odasına 2-1 geride gitti.

İkinci yarıya oyuncu değişiklikleriyle başlayan ve 52. dakikada Alman futbolcusu Mario Gomez'le skoru 2-2'ye getiren siyah-beyazlılar, 67. dakikada Eren Derdiyok'u bir kez daha durduramadı ve maçta üçüncü kez geriye düştü: 2-3

Son bölümleri büyük heyecana sahne olan maçın uzatma dakikalarında Beşiktaş, penaltı kazandı. 90+4'üncü dakikadaki penaltıda topun başına geçen Oğuzhan Özyakup, kaydettiği golle maçın skorunu ilan etti: 3-3

Bu sonuçla ligdeki 4 maçlık galibiyet serisi sona eren Beşiktaş, puanını 23'e çıkardı. Siyah-beyazlı takım, sıralamada en yakın takipçileri Galatasaray ve Fenerbahçe'nin 2 puan önünde liderliğini sürdürdü.

Ligdeki galibiyet hasreti 2 haftaya çıkan Kasımpaşa ise puanını 15'e yükseltti.

Gomez ligdeki 8. golünü kaydetti

Alman futbolcu Mario Gomez, Kasımpaşa karşısında ligdeki 8. golünü kaydetti.

Karşılaşmanın 52. dakikasında skora 2-2'lik eşitliği getiren golü atan 30 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş'ın son 3 resmi maçında da gol atmış oldu.

Gomez, gol krallığı yarışında Antalyasporlu Samuel Eto'o'yla zirveyi paylaşıyor.

Oğuzhan Özyakup'un ligdeki ikinci golü

Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup, ligdeki ikinci golünü kaydetti.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında kazanılan penaltıyı gole çeviren siyah-beyazlı futbolcu, bu sezonki ikinci golünü attı.

Oğuzhan Özyakup, daha önce ligde Beşiktaş'ın deplasmanda 4-0 kazandığı Gaziantepspor mücadelesinde rakip fileleri havalandırmıştı.

Rhodolfo, ilk kez gol sevinci yaşadı

Brezilyalı futbolcu Luiz Rhodolfo, Kasımpaşa karşısında Beşiktaş formasıyla ilk golünü attı.

Yeni sezon öncesi Brezilya Ligi takımlarından Gremio'dan transfer edilen 29 yaşındaki futbolcu, karşılaşmanın 27. dakikasında kaydettiği golle skora 1-1'lik dengeyi getiren isim oldu.

Luiz Rhodolfo, Beşiktaş'ın bu sezon yaptığı tüm resmi maçlarda forma giydi.

İkinci yarıya 2 oyuncu değişikliğiyle başladı

Beşiktaş, Kasımpaşa karşısında ikinci yarıya iki oyuncu değişikliğiyle başladı.

Siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Şenol Güneş, ikinci yarının başında, Antalyaspor maçındaki performansıyla büyük beğeni toplayan Necip Uysal'ın yerine Jose Sosa'yı sahaya sürerken, Ricardo Quaresma'nın yerine de Gökhan Töre dahil oldu.

Son oyuncu değişikliğini 74. dakikada kullanan Beşiktaş'ta Alexander Milosevic'in yerine Cenk Tosun oyuna girdi.

Necip Uysal ceza sınırına geldi

Beşiktaş'ta, Kasımpaşa karşısında sarı kart gören Necip Uysal, ceza sınırına geldi.

Siyah-beyazlı futbolcu, karşılaşmanın 18. dakikasında rakibine yaptığı faullü hareketin ardından maçın hakemi Cüneyt Çakır tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

Daha önce Gençlerbirliği ve Fenerbahçe maçlarından da sarı kartı bulunan Necip Uysal, bir sarı kart daha görmesi halinde cezalı duruma düşecek.

Siyah-beyazlılarda ayrıca, maçın ilk yarısında Ricardo Quaresma da sarı kart gördü. Eskişehirspor karşılaşmasının ardından bu sezonki ikinci kez sarı kartla cezalandırılan Portekizli futbolcu, Trabzonspor mücadelesinde kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı.

İç sahadaki galibiyet serisi bitti

Beşiktaş'ın iç sahadaki 3 maçlık galibiyet serisi, Kasımpaşa maçıyla sona erdi.

Sezona Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve 2-1 kaybedilen Trabzonspor maçıyla başlayan siyah-beyazlı ekip, daha sonra 2'sini İkitelli'de, birini de Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynadığı 3 maçı kazanmıştı.

Söz konusu mücadelelerde Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ve Çaykur Rizespor'u mağlup eden "Kara Kartallar"ın, Kasımpaşa karşısında aldığı beraberlikle bu seri noktalandı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki ikinci puan kaybı

Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ev sahibi olarak çıktığı maçlarda ikinci kez puan kaybetti.

Kasımpaşa ile 3-3 berabere kalan siyah-beyazlı ekip, son 2 sezonda bu statta ev sahibi olarak yaptığı beşinci maçta ikinci puan kaybını yaşadı.

"Kara Kartallar", daha önce Başakşehir'deki statta oynadığı 4 iç saha maçında 3 galibiyet ve bir beraberlik almıştı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz