Futbol

Şimdi neredeler: Emmanuel Culio

26 Ekim 2021 Salı 10:30 - Son Güncelleme 26 Ekim 2021 Salı 10:35  |  Kaynak : TRT SPOR

2011 kış transfer döneminde Galatasaray'a imza atan ve sarı kırmızılı ekibin haricinde ülkemizde Orduspor ile Mersin İdman Yurdu'nda da forma giyen 38 yaşındaki Arjantinli orta saha Juan Emmanuel Culio şu anda nerede, ne yapıyor?

Futbol altyapısı olmayan ve 19 yaşına kadar inşaatlarda sıva ustası olarak çalışan Culio, sokakta top oynarken Arjantin 3. Lig takımlarından Flandria yöneticileri tarafından tesadüfen keşfedildi. 2002'de profesyonal kariyerine de bu takımda başlayan oyuncu, Arjantin'deki başarılı yıllarının ardından 2007 yaz transfer döneminde Rumen ekibi Cluj'un kadrosuna katıldı.

Avrupa'daki kariyerine de iyi başlayan Culio, Cluj ile özellikle Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performansla dikkat çekti. 2011 kış transfer döneminde Hagi'nin isteğiyle Galatasaray'a imza atan Culio, sarı kırmızılıların efsane isminin takımın başından ayrılmasının ardından ilk 11'deki yerini kaybetti. Galatasaray'dan; önce Orduspor'a ardından da Mersin İdman Yurdu'na kiralanan Arjantinli orta saha, 2013 yazında ülkemizden ayrıldı.

Ülkemizden sonra İspanya'da 4 sezon geçiren Culio, 2017'de Cluj'e geri döndü. 2020 kış transfer döneminde Arjantin 2. lig ekibi Quilmes'in kadrosuna katılan başarılı orta saha, yaklaşık 1.5 yıllık aranın ardından Avrupa'ya tekrar geri döndü.

38 yaşındaki deneyimli orta saha şu anda eylül ayı başında kadrosuna tekrar katıldığı Rumen ekibi Cluj'de 3. dönemini geçiriyor.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz