Futbol

Trabzonspor'da taraftar üzüntüsü

04 Kasım 2013 Pazartesi 12:17 - Son Güncelleme 04 Kasım 2013 Pazartesi 12:34

Sahasında 260 gündür eli bükülmeyen Fırtına, taraftar desteği konusunda dertli.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda başarılı sonuçlar alan ve 260 gündür yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor, taraftar desteğini arkasında fazla bulamamanın üzünüsünü yaşıyor.

Bordo-mavili taraftarların karşılaşmalara ilgisini değerlendiren Akçay, "Bence toplum daha önce doymuş olduğu futbol rengini arıyor. Sahada gösterdiğimiz mavinin veya bordonun tonunu, kendi rengiyle ya da futbol anlayışına henüz yaklaştıramadı diye düşünüyorum" dedi.

Akçay, toplumun kendilerine bir mesaj vermeye çalıştığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Daha iyi oynamalısınız ki biz sizin yanınıza gelelim diyorlar. Bu işin bir boyutu ve biz bunu algıladık ama işin ikinci boyutu da var. Taraftar kimdir, takım tutmak nasıl bir şeydir. Güzel olan her anda herkesi yanınızda bulabilirsiniz ama bu tek başına bir taraftarlık olarak açıklanamaz. İhtiyacımız olduğu günlerde ya da saatlerde onları yanımızda görmek isteriz ama beklentilerindeki maviyi, bordonun tonunu henüz onlara veremedik diye düşünüyorum. Bu tonu tutturmaya çalışacağız. Kendimizde eksikliği arayarak gitmeyi uygun görüyorum."

"Trabzonspor'a penaltı verilmemesiyle ilgili ön yargılı olmak istemiyorum"

Akçay, uzun süredir Trabzonspor lehinde penaltı verilmemesi konusunda da açıklamalarda bulunarak, "Trabzonspor'a penaltı verilmemesiyle ilgili ön yargılı olmak istemiyorum. Hakemlerin Trabzonspor'a karşı bir ön yargıları olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Trabzonspor olmadan, Trabzonspor'u yaşatmadan Türk futbolunun heyecanını, rekabetini yaşatamazsınız. Hakemlerin varlığı ya da maç yönetebilmesi Trabzonspor'un yaşaması ve varlığını sürdürmesine bağlı. Eğer bir hakem veya hakem cemiyeti, Trabzonspor'a kasıtlı bir eylem yapıyorsa bu altındaki sandalyeyi çekmekten farksız" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz