Futbol

"Yazıklar olsun"

05 Nisan 2015 Pazar 13:35 - Son Güncelleme 05 Nisan 2015 Pazar 13:43

TSYD Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıyı lanetledi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Fenerbahçe Futbol Takımı'nı taşıyan otobüse Rize-Trabzon yolunda yapılan silahlı saldırıyı lanetledi.

TSYD'den "Yazıklar olsun" başlığıyla yapılan açıklamada, "Türk futbolunun en büyük temel taşlarından Fenerbahçe'ye, yapılan saldırı göstermiştir ki Türkiye'de spor, spor kılığından çıkarılmış, kanlı husumet haline getirilmiştir" denildi.

Hiç acımadan, silahını ateşleyip, rast gele, futbolcuların, teknik kadronun üzerine kurşun yağdırıp ortalığı savaş alanına çevirmek isteyen zihniyetin, en kısa zamanda kökünün kazınması gerektiği vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Spor, spor için yapılmalı ve öyle sevilmelidir. O sporun içine kan, küfür, aşağılama gibi, asla onaylamayacağımız çirkinlikleri sokanlar, kendi egolarının bir gün esiri olacaklarını bilmelidir. Bugün, çok daha büyük olayları konuşabilecekken, Allah'ın bir lütufu olarak Fenerbahçe şükür ki sağ salim evine dönmüştür. Ama artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Türk futbolunun bütün pisliklerden, sporu spor olarak görmek istemeyenlerden, rekabeti, yarışmayı bir kan davası haline dönüştürenlerden temizlenme vaktidir. Bunun için, devlet, spor kulüpleri, basın, sporseverler kenetlenmeli, aramızdaki safraları atmalıyız. Geçmiş olsun Fenerbahçe. Geçmiş olsun Türk futbolu. Lanet olsun sporumuza silah doğrultan ellere."

AA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz