Futbol

Beşiktaş'tan mali tedbir ve Talisca açıklaması

11 Nisan 2020 Cumartesi 18:44 - Son Güncelleme 12 Nisan 2020 Pazar 00:39

Beşiktaş Genel Sekreteri ve İcra Kurulu Başkanı Mesut Urgancılar, "Oyuncularımızla görüşeceğiz ve indirimle alakalı tavırlarını göreceğiz" dedi. Urgancılar, eski oyuncuları Anderson Talisca'nın transferine ilişkin iddialara da değindi

Koronavirüs nedeniyle hemen hemen tüm faaliyetleri duran Beşiktaş’ta, yeni dönem ilişkin çözüm arayışı sürüyor.

Genel Sekreter ve İcra Kurulu Başkanı Mesut Urgancılar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, oyuncu sözleşmeleri ile ilgili değerlendirmede bulundu.

"FIFA, oyunculara 'makul olun' diyor"

Urgancılar, "Burada önemli olan FIFA’nın tavrı. FIFA oyunculara, 'makul olun' diyor. Oyuncularımızın tavrını göreceğiz. Bizim pandemi öncesinde de sıkıntılarımız vardı. Yaklaşık 125 milyon Lira gelirimiz bu dönemde kasamıza girmedi, bu rakam daha da artacak gibi duruyor" dedi.

"Yardım kampanyası pandemi yüzünden askıda"

Yardım kampanyası ile ilgili de açıklamalarda bulunan Mesut Urgancılar, ‘19 Mart'ta yapmayı planladığımız kampanya pandemi yüzünden askıda kaldı. Bankalarla yapılan anlaşma elimizi kolumuz bağlıyor. Devletten spora destek paketi gelmesini bekliyoruz’ ifadelerini kullandı.

Talisca gündemde mi?

Son zamanlarda en çok konuşulan konu olan Talisca’nın transferine de değinen Urgancılar, "Talisca’nın maliyetini hepimiz biliyoruz. 56 milyon euro olan takım bedelini 30-35 milyon euroya düşürmek istiyoruz. Talisca, Çin'deki maaşından yüzde 70-80 indirim yapsa bile önümüzdeki sezon bizim bütçemiz için uygun olamayabilir. Şu anda geleceği kestirmek imkansız" dedi.

"Avrupa için son 5 yılın ortalaması alınabilir"

Mesut Urgancılar, Süper Lig'in geleceğiyle ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Ya lig oynanmış kabul edilir ya da haftada 2-3 maç oynayarak lig bitirilir. Bunların hiç biri olmazsa son 5 yılın Avrupa’daki puan ortalamasına göre Avrupa’ya gidecek takımlar belli olur. Biz bu konuda gelecek parayı da diğer kulüplerle paylaşmaya hazırız."

Öze dönüş...

Son olarak öze dönüşle ilgili de fikirlerini ifade eden Urgancılar, "Kadromuzdaki genç isimler yetenekli, umarım bize faydalı olacaklar. Sergen Yalçın’ın yardımcısı Ozan Köprülü onları çok iyi tanıyor, bu nedenle teknik kadroda. Geleceği kurmaya şimdiden başladık’ şeklinde konuştu.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz