Futbol

Büyükler onları zengin etti!

10 Haziran 2015 Çarşamba 12:03 - Son Güncelleme 10 Haziran 2015 Çarşamba 21:19

Prandelli'nin G.Saray'dan tazminat alması akıllara geçmiş dönemleri getirdi.

Galatasaray'ın görevine son verdiği İtalyan teknik adam Prandelli ile 2 milyon 990 bin avro ödeme için anlaşması, Türk futbolunun dört büyüklerinin yakın dönemde yabancı teknik adamlara ödediği tazminatları gündeme getirdi.

Del Bosque'ye rekor tazminat

Beşiktaş'a büyük umutlarla gelen ancak fiyasko bir sezon geçiren İspanyol teknik direktör aldığı 8.5 milyon avro'luk tazminatla zirvede yer alırken Beşiktaş toplamda teknik adamlara 9.5 milyon avro ödedi. 

Fenerbahçe en yüksek tazminatı Alman teknik direktör Daum'a ( 2.4 milyon avro) ödedi. Bunun yanında Aragones'e 2 milyon ödeyerek toplamda 4.4 milyon avro kasasından çıkmış oldu. 

Galatasaray İtalyan teknik direktör Prandelli'ye ödeyeceği tazminat ile Beşiktaş'a en çok yaklaşan ekip konumunda. Prandelli'ye 2.9 milyon avro ödeyecek olan sarı-kırmızılı kulüp daha önce Rijkaard'a 3 milyon, Gerets'e 1.1 milyon ve  Skibbe'ye 1.7 milyon ödeyerek Beşiktaş'ın arkasında ikinci sırada yer alıyor. 

En az ödeyen Trabzonspor 

Sezon başında Bosnalı teknik adam Halilhodzic ile anlaşan ve yaptığı transferlerle dikkatleri üzerine çeken Trabzonspor kötü gidişe dur diyemeyince Vahid hocayla yollarını ayırdı. Bosnalı teknik direktör kulüpten giderken 980 bin avro alarak Türkiye macerasını sonlandırdı. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz