Futbol

Cenk Tosun Beşiktaş yolunda

22 Ocak 2014 Çarşamba 14:27 - Son Güncelleme 22 Ocak 2014 Çarşamba 14:40

Gasiantepspor'un golcüsü Cenk Tosun'un Beşiktaş ile anlaştığı iddia edildi.

Beşiktaş'ın Gaziantepspor'un golcü oyuncusu Cenk Tosun'u ara transferde renklerine bağlamak için harekete geçtiği ifade ediliyor.. 

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre Hırvat teknik adam Slaven Bilic’in raporu doğrultusunda forvet hattını yeni bir isimle güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren Beşiktaş yönetimi, sezon sonu için söz kestiği Gaziantepspor’lu Cenk Tosun’u ara transfer döneminde kadrosuna katmak istiyor.

Haziran ayında Gaziantepspor’la sözleşmesi bitecek olan futbolcuyu transfer bedeli ödemeden renklerine bağlamanın planlarını yapan Siyah-Beyazlılar’ın, Bilic’in tavsiyesi üzerine 22 yaşındaki futbolcuyu bu ay içinde kadrosuna katmayı planladığı öğrenildi. Hırvat hocanın, “Cenk’i şimdiden kadroya katarsanız takım hücum anlamında ikinci yarıda daha güçlü olur” tavsiyesinin ardından bu oyuncuyu ocak ayı içinde renklerine bağlamak için harekete geçen Beşiktaş yönetiminin, genç futbolcudan da olumlu cevap aldığı bildirildi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Gaziantepspor Başkanı ibrahim Kızıl da, sezon sonunda serbet kalacak olan Cenk Tosun’un ocak ayında gidişine izin verebileceklerini söyledi.

Kızıl, “Cenk’in Beşiktaş’la anlaştığını ben de duydum. Oyuncumuz bize yeni sezonda kalmak istemediğini ve hedefleri olduğunu belirtmişti. Saygı gösterdik. Cenk kulübüne de para kazandırmak istiyor. Eğer Beşiktaş sezon sonunu beklemeyip şimdiden oyuncumuzu isterse elbette oturup konuşuruz” dedi.

18 maçta 8 golü var

Bu sezon Gaziantepspor formasıyla 17’si Süper Lig’de ve 1’i de Türkiye Kupası’nda olmak üzere toplam 18 karşılaşmaya çıkan Cenk Tosun, rakip fileleri 8 kez sarsmayı başardı. 22 yaşındaki forvet, ayrıca bu mücadelelerde takımı adına 3 de asist yaptı. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz