Futbol

Daum'un gözü kupa finalinde

06 Aralık 2013 Cuma 16:04 - Son Güncelleme 06 Aralık 2013 Cuma 16:09

Daum, finale kadar yükselip Galatasaray ile oynamak istediklerini söyledi.

Bursaspor teknik direktörü Christoph Daum, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Bursa'nın ilçe takımlarından İnegölspor'un, daha önce Kasımpaşa ve Gaziantepspor gibi Spor Toto Süper Lig'in iki güçlü takımını saf dışı bıraktığını söyledi.

İnegöl ekibinin, bunu yinelemek amacıyla Bursa'ya geleceğini dile getiren Daum, "İnegöl ile aramız çok iyi. Küçük bir derbi karakteri de var. Kesinlikle gruplara kalmak istiyoruz. Bunun bilinciyle de Adana Demirspor maçına çıktık ve kazandık" dedi.

Daum, lig dışında Avrupa kupalarına gitmenin en kısa yolunun, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmak olduğunu vurguladı. Bundan dolayı İnegölspor maçına iyi bir motivasyon ve istekli çıkacaklarını anlatan Daum, "İnegölspor'u Bursa'da bir dost olarak ağırlayacağız ancak ne olursa olsun kazanmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kupayı ciddiye aldıklarını ve bundan dolayı Adana Demirspor maçında rotasyona gitmediklerini bildiren Daum, bu organizasyonun en büyük cazibesinin, alt liglerde yer alan takımların, üst düzey ekipleri eleyebilmesi olduğuna dikkati çekti.

Alt liglerde mücadele eden bazı takımların, bu fırsatı iyi kullandığını söyleyen Daum, şöyle devam etti:

"Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta çalıştığım dönemlerde de benim için kupa çok önemliydi. Kupayı almak için çalışıyorduk. Onlar için hala önemlidir, bunun değiştiğini zannetmiyorum. Büyük takımlar açısından müzenize götürecek kupa önemlidir. Bizim için de uzun bir yol. Almak için elimizden geleni yapacağız. Türkiye Kupası, kalan takımlar için en büyük hedeftir. Kuradan önce isteğimiz; sahamızda oynamaktı. Zaman zaman, 'İstediğimiz rakip çıktı' dersiniz ama en zor rakip o olur. Tabii gruplara kalmadan önce Galatasaray maçı da olabilirdi ama böyle bir imkan yoktu. Finalde Galatasaray ile oynamak isterim."

Spor Toto Süper Lig'deki Gençlerbirliği maçı
Alman çalıştırıcı, bir gazetecinin, "Takım istediğiniz düzeyde futbol oynuyor mu? Sonuç olarak değil ama oynanan futbol açısından eleştiriliyorsunuz. Bunun için neler söylersiniz?" sorusu üzerine, istediği futbolu oynayamadıklarını anlattı.

Kadrodaki oyuncularla ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarına işaret eden Daum, "Daha da iyi olacak. Elimizdeki kadro, ikinci devre daha iyi oynayacağımızın sinyallerini veriyor" diye konuştu.

Spor Toto Süper Lig'de, 8 Aralık'ta Bursa'da Gençlerbirliği ile karşılaşacaklarını hatırlatan Daum, Elazığspor'a karşı aldıkları galibiyetten sonra bu maçın öneminin arttığını vurguladı.

Rakiplerinin, maça iyi motive olacağını dile getiren Daum, "Deplasmanlarda zaman zaman kurduğumuz baskıyı bu maçta da görmek istiyorum. Umarım bu müsabakada baskı kurup gol buluruz ama bunun garantisi de yoktur. Baskı kurarsınız ama sonuca gidemezsiniz" ifadesini kullandı.

Daum, takımın zaman zaman geri yaslanmasının tek nedeni olmadığını, bazen atılan bir golden sonra maçın kazanıldığına inanılarak bu durumun ortaya çıkabildiğini belirtti.

Galibiyet serisi yakalamak istediklerini bildiren Daum, şunları kaydetti:

"Tabii birinci golü attığımız zaman ikinciyi de istiyorum. Bu, seri yakalayıp güven kazanmayla da alakalı. Takım çok demoralize olmuştu. Tam iki maç kazanıyorsunuz, futbolcuda güven oluşuyor. İkiye, üçe gitme olayı güvenle de ilgili. Bir seri yakalandığı zaman, güven geldiği zaman bunlar kesinlikle gelecektir. Sayın Başkanımız Erkan Körüstan ve yönetimin bir çizgide gitmesi, taviz vermemesi, teknik heyetin, kadromuzun çok iyi çalışması ile zor durumdan iyi çıktığımızı düşünüyorum."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz