Futbol

"Eljif yeni bir Hamsik olabilir"

23 Temmuz 2019 Salı 16:47 - Son Güncelleme 23 Temmuz 2019 Salı 16:54

İtalyan Corriere Della Sera gazetesinin Napoli muhabiri Monica Scozzafava, Eljif Elmas'ın transferini TRT SPOR'a değerlendirdi. Teknik direktör Ancelotti'nin Elif'i çok istediğini belirten Scozzafava, "Eljıf yeni Hamsık olabilir" dedi.

Monica Scozzafava "Carlo Ancelotti, Elif Elmas'ın transfer edilmesini çok istedi. Çünkü Ancelotti için önemli bir oyuncu olacak. Uzun süredir takip ediliyordu. Bir çok pozisyonda oynayabilmesi önemliydi. Oyunun iki yönünü de oynayabildiği için tercih edildi. Eylül ayından bu yana kulübüyle ve milli takımla önemli bir tecrübe edindi. Elif, takımdan ayrılan futbolcular nedeniyle Napoli orta sahasında oluşan eksiği kapatabilecek kapasitede bir oyuncu olarak düşünülüyor.

Teknik direktör Ancelotti, Zielinski ve Ruiz gibi farklı pozisyonlarda oynayabilen futbolcuları tercih ediyor. Bu şekilde orta alanda değişkenlik sağlayabiliyor. Ancelotti'nin kafasında Elif'i bu oyuncularla birlikte rotasyonda kullanmak var. Elif, bu isimlerle takıma girmek için rekabet yaşayacak. Zamanla Ancelotti'nin oyun planının anlayıp olgunlaşacağını düşünüyorum.

Elif, karakteriyle ve futboluyla Napoli için yeni Hamsik olabilir. Çünkü Elif'in de oyun zekası oldukça yüksek" değerlendirmesinde bulundu. 

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz