Futbol

"Final oynama avantajı yakaladık"

07 Mayıs 2016 Cumartesi 16:59 - Son Güncelleme 07 Mayıs 2016 Cumartesi 14:01

Medicana Sivasspor - Gençlerbirliği maçının ardından...

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'un teknik direktörü Mesut Bakkal, Gençlerbirliği'ni 2-1 yenerek ligde kalma umutlarını son 2 haftaya taşıdıkları için mutlu olduğunu söyledi.

Bakkal, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, takım, taraftar, şehir ve yönetim olarak çok zor bir süreçten geçtiklerini belirtti.

Sivas'ın çalışmaktan çok keyif aldığı ve hoşlandığı bir şehir olduğunu vurgulayan Bakkal, "Biz bu şekilde zor kazanmayı hem takım hem camia olarak hak etmiyoruz. Aslında çok daha rahat ortamlarda oynaması gereken bir takımımız, şehrimiz ve yönetimimiz var ama artık bu cenderenin içerisindeyiz. Özellikle ikinci yarıda kazanma adına her şeyi yapan oyuncularımı kutluyorum." dedi.

Sakat ve cezalı futbolcular nedeniyle kadro kurmakta sıkıntı yaşadığına dikkati çeken Bakkal, inanmak, güvenmek ve sabretmek gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Şimdi Kayseri'de bir finale gideceğiz ve ondan sonra Fenerbahçe ile oynayacağız. Moralli ve taraftar arkasında olduğu zaman çok şeyleri yapabileceğini özellikle dakika 60'dan sonra gösteren bir Sivasspor var. 10 kişi kaldıktan sonra inanılmaz derecede kondisyonumuz ortaya çıktı. Oyun gitti ve geldi, yenilebilirdik de. Gençlerbirliği çok atak yakaladı ama inançlar birleşince, bir bütünlük sağlanınca bu işler oluyor. Mutluyum, devam ettiğimiz için mutluyuz. Yani en azından bir avantaj yakaladık, final oynama avantajı yakaladık. Devam edeceğiz."

Bakkal, bazı futbolcuların sakatlıklarına rağmen fedakarlık yaparak maça çıktığına değinerek, galibiyetten dolayı takımına teşekkür etti.

- Gençlerbirliği cephesi

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez ise karşılaşmanın zor geçeceğini tahmin ettiğini söyledi.

Takımının karşılaşmanın ilk 60 dakikasında sahada doğruları yaptığını aktaran Üzülmez, golü bulduklarını ancak yakaladıkları diğer fırsatları değerlendiremediklerini dile getirdi.

Futbolda pozisyonların değerlendirilmesi gerektiğini aktaran Üzülmez, "Sivas takımı final maçına çıktı. Özellikle ikinci yarı bize baskı kurdular. Oyun içerisinde doğruları yapmaya çalışan, disiplinli oynayan, rakibe çok fazla alan bırakmayan özellikle Burhan ve Aatif gibi oyunculara yakın oynayıp, çok fazla kendi ceza sahasına sokmayan bir Gençlerbirliği takımı vardı. İkinci yarı karakterimizden uzaklaştık." diye konuştu.

Takımının yapmaması gereken hataları yaptığını ve rakibe çok uzak oynadığını belirten Üzülmez, şunları kaydetti:

"Defansif anlamda hatalar yaptık. Girdiğimiz gol pozisyonlarını, final paslarını değerlendiremedik. Kontra ataktan yediğimiz bir gol, akabinde penaltı ve mağlup olduk. Sivas takımını tebrik ediyorum. Bugün gerçekten ikinci yarı iyi mücadele ettiler, istediler ve arzuladılar. Biz niye ikinci yarı bu kadar oyun içerisinden koptuk, tabii ki bunu da sorgulamamız gerekiyor. İrdelememiz gereken bir durum bu. Çünkü biz 42 puana gelirken saha içerisinde beraber oynamaya çalışan, beraber hareket eden disiplinli oynayan bir takım görüntüsü içerisindeydik. Bugün ikinci yarı bundan uzaklaştık, tabi bunlar oturup konuşmamız gereken konular."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz