Futbol

Galatasaray Arena'da dalya yaptı

14 Mart 2015 Cumartesi 19:19 - Son Güncelleme 14 Mart 2015 Cumartesi 19:24

Galatasaray, Türk Telekom Arena'daki 100. resmi maçına çıktı.

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında İstanbul Başakşehir'i konuk eden Galatasaray, Fenerbahçe ile oynanan derbi karşılaşmasının ilk 11'inde 3 değişiklikle sahaya çıktı.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçe karşısında maça ilk 11'de başlayan isimlerden, Burak Yılmaz ve Hakan Balta'yı sarı kart cezalısı olmaları nedeniyle kullanamazken, Alex Telles'i ise yedeğe çekti.

Bu oyucuların yokluğunda, Koray Günter, Bruma ve Yasin Öztekin İstanbul Başakşehir maçına ilk 11'de başladı.

Semih Kaya yine yok

Galatasaray'da üst üste sakatlıklar yaşayan Semih Kaya, İstanbul Başakşehir maçında da forma giyemedi.

Sarı-kırmızılı ekibin devre arası hazırlık kampında yaşadığı sakatlık sonrası uzun süre takımdan ayrı kalan ve ardından Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Manisaspor ile yapılan müsabakada 90 dakika oynamasına karşın, ağrıları olması nedeniyle Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyen Semih, hafta içi gerçekleştirilen antrenmanda bu kez sağ üst ön adale grubunda zorlanma oluşmasından dolayı İstanbul Başakşehir karşısında da forma görev almadı.

Türk Telekom Arena'da 100. resmi maç

Galatasaray, 2011 yılı ocak ayından bu yana iç saha maçlarını oynadığı Türk Telekom Arena'da 100. resmi müsabakasına İstanbul Başakşehir karşısında çıktı.

Yeni stadında 3 farklı kulvarda 99 resmi maçı geride bırakan sarı-kırmızılı ekip, 63 kez sahadan galip ayrılırken, 20 maçta berabere kaldı, 16 maçta ise rakiplerine mağlup oldu. Bu maçlarda 193 gol atan "Cim Bom", kalesinde 109 gol gördü.

Öte yandan, Türk Telekom Arena'nın en golcü ismi, rakip filelere 38 gol gönderen Burak Yılmaz olurken, onu 21 golle Wesley Sneijder takip etti.

Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da oynadığı maçlar ve istatistikleri şöyle:

Organizasyon O G B M A Y
Süper Lig 74 52 13 9 149 71
Türkiye Kupası 13 7 3 3 30 15
UEFA Şampiyonlar Ligi 12 4 4 4 14 23
Toplam 99 63 20 16 193 109

 

İstanbul Başakşehir kadrosunda 6 eski Galatasaraylı

İstanbul Başakşehir'in Galatasaray karşısına çıktığı 18 kişilik kadroda 6 eski sarı-kırmızılı oyuncu bulundu.

Konuk ekibin ilk 11'inde, Galatasaray'ın altyapısından yetişen isimlerden Alparslan Erdem, Uğur Uçar ve Ferhat Öztorun ile daha önce sarı-kırmızılı formayı giyen Yalçın Ayhan yer aldı.

Yedekler arasında da yine daha önce Galatasaray'da oynamış isimlerden kaleci Ufuk Ceylan ve Mehmet Batdal şans buldu.

Öte yandan Ufuk Ceylan, maç öncesi ısınan Galatasaray kaleci ekibinin yanına giderek hasret giderdi. Ufuk, kaleci antrenörü Claudio Taffarel, kaleciler Muslera ve Sinan Bolat'la selamlaşıp bir süre sohbet etti.

Orhan Ak'a plaket

Daha önce Galatasaray'da forma giyen ve İstanbul Başakşehir'de futbol hayatını noktalayan Orhan Ak'a karşılaşma öncesi plaket verildi.

Lacivert-turunculu ekibin oyuncu araştırma ekibinde görev alan Orhan Ak'a, Galatasaray Futbol AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dürüst ve İstanbul Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ tarafından her iki kulübe olan katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Çanakkale Zaferi unutulmadı

Galatasaray taraftarları, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı nedeniyle Türk Telekom Arena'yı pankartlarla donattı.

Stat tribünlerinde Çanakkale Zaferi'yle ilgili mesajlar içeren çok sayıda döviz yer alırken, "Geçmişini bilmeyen, geleceğine yön veremez. Bir ruhtur Çanakkale" ve "Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim seni tarihe desem sığmazsın" ifadeleri yer alan dev pankartlar açıldı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar da, "Şehitler ölmez, Çanakkale geçilmez" diye tempo tuttu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz