Futbol

Galatasaray'dan Semih Kaya açıklaması

20 Kasım 2013 Çarşamba 18:24 - Son Güncelleme 21 Kasım 2013 Perşembe 00:34

Semih Kaya'nın sakatlığı ile ilgili son durum kamuoyu ile paylaşıldı.

Galatasaray'ın başarılı savunmacılarından Semih Kaya'nın sakatlığındaki son durum ile ilgili açıklama yapıldı. Kulüpten yapılan açıklamada, 22 yaşındaki oyuncunun belinden yaşadığı sorunla ilgili tedavinin devam ettiği kaydedilirken ameliyatın henüz söz konusu olmadığı ifade edildi.

İşte kulüpten yapılan açıklama

"Belinde Evre 1 spondilolistesis bulunan profesyonel oyuncumuz Semih Kaya'nın tedavisi devam etmektedir. Oyuncumuz bugün tedavisinin ardından düz koşulara başlamıştır. Şu an için bir cerrahi müdahale söz konusu değildir."

Futbol hayatı tehlikede mi?

Basında yer alan haberlerde, genç savunmacının son olarak belindeki bir kemikte kırık meydana geldiği ve ameliyatın kaçınılmaz olduğu belirtiliyordu. Fıtık başlangıcı teşhisi konulan Semih ile ilgili birkaç gün içinde önemli bir karar verileceği ifade edilmişti.

Kritik bir tercih yapacak olan Semih'in yaşadığı ciddi soruna karşın iğnelerle sezonu tamamlamak istediği, doktorların ise "Telafisi imkansız hasarlar ortaya çıkabilir" diyerek oyuncuyu ameliyata zorlayabilecekleri bildiriliyor. Ameliyat halinde Semih'in sezonu kapatacağı ancak iğnelerle devam etmesi durumunda ise futbol hayatının tehlikeye gireceği ifade ediliyor. Bel sorunuyla ilgili bazı tespitler bulunuyor. Bunlardan ilki statlarda zeminlerin kötü olması. Futbolcuların bel sorunu yaşamalarında bu faktörün çok etkili olduğu belirtiliyor.

Aslan, Yiğido için hazırlanıyor

Bu arada Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Sivasspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını akşam antrenmanıyla sürdürdü.

Teknik direktör Roberto Mancini yönetiminde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen antrenmanda, futbolcuların ısınma bölümünün ardından taktik çalışmalar yapıp, dar alanda çift kale maç oynadıkları belirtildi.

Sarı-kırmızılı takımda, milli takımlardan dönen Umut Bulut, Burak Yılmaz, Didier Drogba, Dany Nounkeu ve Aurelien Chedjou'nun da takıma katıldıkları açıklandı.

Sakatlığı bulunan oyunculardan Wesley Sneijder'in antrenmanın bir bölümünde takımla birlikte çalışıp, daha sonra bireysel çalışmaya tabi tutulduğu, kaleci Fernando Muslera'nın tedavisinin ardından çalışmalarını takımdan ayrı salon ve sahada sürdürdüğü, Hamit Altıntop'un ise rehabilitasyon sürecinin devam ettiği aktarıldı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz