Futbol

Galibiyet bayram hediyemiz olacak

18 Ekim 2013 Cuma 20:04 - Son Güncelleme 18 Ekim 2013 Cuma 20:07

Daum, hedeflerinin Avrupa olduğunu ve bundan uzaklaşmadıklarını söyledi.

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Spor Toto Süper Lig'de 21 Ekim Pazartesi akşamı sahalarında yapacakları Kayserispor maçıyla ilgili, "Ne olursa olsun önümüzdeki müsabakayı kazanma adına elimizden gelen her şeyi yapacağız ve hedefimiz 3 puan" dedi.

Daum, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısına Türkçe olarak, "Hoş geldiniz. Kurban Bayramınız kutlu olsun. İyi bayramlar" sözleriyle başladı.

Kurban Bayramı'nda yeşil-beyazlı taraftarlara hediye olarak galibiyet vermek istediklerini belirten Alman çalıştırıcı, "Kendi evimizde 3 puanlı bir müsabakayı kazanarak hediyemizi taraftarlarımıza sunmak istiyoruz" diye konuştu.

Daum, milli takımlardan dönen oyuncuların herhangi bir sakatlık yaşamadan Bursa'ya geldiklerini ve bugün tam kadro olarak çalıştıklarını ifade ederek, bunun da mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.

Takım içindeki havanın çok iyi olduğunu, oyuncuların da oldukça heyecanlı şekilde Kayserispor maçını beklediklerini dile getiren Daum, şunları söyledi:

"2 aydır yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın semeresini de iyi neticelerle alacağımızı düşünüyorum. Bursaspor gerçekten iyi bir yolda ve ben takımımı kesinlikle başarılı bir yolda görüyorum. Biz her zaman önümüzdeki müsabakaya konsantre oluyoruz. Önümüzdeki müsabakalara bakarken uzun hedefimizi de unutmayacağız. İlk yarıyı çok fazla puan farkı olmadan iyi bir yerde bitirmek istiyoruz. Bunları başardığımız zaman ikinci devre için büyük bir çalışmalarımız var şu an. Sonra ikinci devre hedefe ulaşmak için her şeyi yapacağız. Bunlar hakkında çok fazla konuşmamak lazım ama hedeflerimiz büyüktür. Teknik heyetimden, futbolcularımdan, taraftarlardan, yönetimden memnunum. Büyük bir oluşum içine gireceğimizi düşünüyorum. Ancak biraz sabıra ihtiyacımız var. Sabır herkesin kuvvetli tarafı değil. Başkanımızı kesinlikle bu arada tenzih ediyorum. Kendisini çok sabırlı buluyorum. Gerçekten bize büyük destek veriyor. Ne olursa olsun önümüzdeki müsabakayı kazanma adına elimizden gelen her şeyi yapacağız ve hedefimiz 3 puan."

Daum, gazetecilerin "Ara transfer dönemiyle ilgili Beşiktaş'ta kadro dışı bırakılan İbrahim Toraman ve Trabzonspor'da kadro dışı bırakılan Volkan Şen'in isimleri geçiyor. Her iki oyuncunun transferini düşünüyor musunuz? Bu oyuncularla ilgili görüşünüz nedir" sorularına, şu yanıtı verdi:

"Transfer dönemi geldikçe birçok isim gündeme geliyor. Transferlerle ilgili bir şey konuşmuyorum. Hiçbir oyuncuya imza attırılmadığı sürece oyuncu hakkında da konuşmam. İmza atıldıktan sonra futbolcuyla ilgili görüşlerimi aktarabilirim."

Bir gazetecinin, "Sezon sonu için Bursaspor'un hedefi ne olacak? sorusu üzerine Daum, şöyle konuştu:

"Birinci hedefimiz ikinci yarıya kadar burada oyuncularımızı daha iyi yerlere getirmek, eksiklerimizi tamamlamak. Eksik pozisyonumuz ise herkesin bildiği gibi forvet. İkincisi ise bizim hedefimiz Avrupa Kupaları'na katılmak ve şu an bundan uzaklaşmadık. Hedefimiz kesinlikle Avrupa kupalarına katılmak. Birlikte koyduğumuz bu hedefe ulaşmak için yoğun çalışmamız gerekiyor. Bunu da hepimiz biliyoruz."

Pinto'ya saygım var, yardımcı olmak istiyorum
Daum, "Antrenmanlarda oldukça formda görünen Pinto maçlarda ya formsuz oluyor ya da kadroya giremiyor. Bunun sebebi nedir?" sorusu karşısında ise şu ifadeleri kullandı:

"Performans çok önemlidir. Futbolcu performansıyla kadroda yer bulur. Bu kadroya girme olayında hocanın dışında futbolcunun da kendisini motive etmesi gerekiyor. Benim bunu kesinlikle hissetmem gerekiyor. Futbolcunun Bursaspor formasını giymek için sahada her şeyi ortaya koyacağını hissetmem gerekiyor. Bir futbolcu performansı iyiyse, bunları gösteriyorsa o zaman ben onu her zaman kadroya almaya hazırım. Bu arada 6 yabancı hakkımız var. Onları da gözardı etmememiz gerekiyor. Performans isteği, hırsı futbolcunun oynamasına endekslidir, ismi değil. Bunu sadece Pinto için söylemiyorum. Tüm futbolcularımızla ilgili genel anlamda söylüyorum. Pinto'ya saygım var, yardımcı olmak istiyorum. Şu an oynamasa bile ailemizin bir parçamız yine."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz