Futbol

Gaziantep'te maçın ardından

02 Kasım 2014 Pazar 16:08 - Son Güncelleme 02 Kasım 2014 Pazar 16:11

Buruk: "3 puan mutluluğu yaşadık." Çalımbay: "Pozisyonları değerlendiremedik."

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, 1-0 kazandıkları Mersin İdmanyurdu maçına ilişkin, geçen hafta yarıda bıraktıkları 3 puanı almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Buruk, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, hedefledikleri 3 puanı almak için mücadele ettiklerini belirtti.

Bu haftayı çok önemsediklerini dile getiren Buruk, "Puan cetvelinde üst sıraları hedefliyorduk. Maçı kazanmaya odaklandık. Geçen hafta yarıda bıraktığımız 3 puanı almanın mutluluğunu yaşadık. Maçın genelinde pozisyon vermedik. Mersin İdmanyurdu gibi hücumda zengin bir takıma pozisyon vermemek önemliydi. İkinci yarı daha çok asıldık, kaleyi daha çok denedik, istediğimiz galibiyeti aldık" dedi.

Taraftarlardan bundan sonraki maçlarda daha çok destek vermelerini isteyen Buruk, özellikle iç sahada taraftarların desteğinin önemli olduğunu ifade etti.

Ligde maksimum puanı almak için mücadele ettiklerini vurgulayan Buruk, ligin 9. haftasında sahalarında yapacakları Akhisar Belediyespor maçının da kendileri için önemli olduğunu kaydetti.

- Mersin İdmanyurdu cephesi

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da pozisyonları değerlendiremeyince mağlup ayrıldıklarını belirtti.

Karşılaşmadan puan veya puanlarla ayrılmak istediklerini ifade eden Çalımbay, maçın hakkının beraberlik olduğunu savundu.

Golden sonra riske girdiklerini, gol atmak için mücadele ettiklerini ama olmadığını vurgulayan Çalımbay, "Topu yere indirdiğimizde kanatları kullandığımız güzel pozisyonlar ürettik. Pozisyonları değerlendiremeyince mağlup ayrıldık. Bu yenilgiyi telafi etmek için çalışacağız. Geride kalan bu maçtan ders çıkaracağız. Önümüzdeki maç bizim için kritik. Bu karşılaşmaya odaklanacağız" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz