Futbol

Gençlik işe yaramadı!

13 Şubat 2014 Perşembe 14:24 - Son Güncelleme 13 Şubat 2014 Perşembe 14:34

Kayserispor, Süper Lig'de 24.3 yaş ortalamasına sahip.

Ligin ilk yarısında en genç takım unvanını elinde bulunduran Kayserispor, ara transfer döneminin ardından da 24.3 yaş ortalamasıyla bu unvanını korumayı başardı.

Son yıllarda genç oyunculara yaptığı yatırımlarla dikkati çeken ve son iki sezonun en genç takımı unvanını elinde bulunduran sarı-kırmızılı ekip, ara transfer döneminde de bu geleneği bozmadı.

2013-2014 sezonu ikinci transfer döneminin sona ermesinin ardından takımların kadroları son halini aldı. Kayseri temsilcisi, transfer döneminde 4 futbolcuyu kadrosuna katarken, 7 futbolcuyla yollarını ayırdı.

Kayseri temsilcisinde ara transfer döneminde takıma katılan futbolculardan Levent Gülen 19, Vanek 23, Sinan Bolat 25 ve Alexandros Tziolis ise 29 yaşında.

Kadrosunda 26 futbolcu bulunan sarı-kırmızılılarda en genç futbolcular 19 yaşındaki Ümit Milli Takım oyuncuları Okay Yokuşlu ve Sinan Bakış ile Levent Gülen olarak göze çarparken, takımın en yaşlısı ise 33 yaşındaki Brezilya asıllı Türk futbolcu Mert Nobre oldu.

- 24 yaş altında 16 futbolcusu var

Kayseri temsilcisinde 24 yaş ve altında 16 futbolcu yer alırken, 30 yaş üstü sadece 2 futbolcu bulunuyor. Ligin ikinci yarısı itibariyle 24.3 yaş ortalamasıyla ligin en genç takımı unvanına sahip olan Kayserispor, ligin ilk yarısında da 23.9 yaş ortalamasına sahipti.

Kulüp basın sözcüsü Oğuz Ortaköylüoğlu yaptığı açıklamada, genç futbolcuları keşfetme ve onlara takımda yer vermenin son yıllarda sarı-kırmızılı kulüpte gelenek haline geldiğini söyledi.

- "Bu oyuncuların hepsi gelecek vadeden çok kaliteli futbolcular"

Kulüp olarak gençlere yatırım yapmaya bundan sonra da devam edeceklerini belirten Ortaköylüoğlu, ''Genç ve yetenekli oyunculara sahip olduğumuz için mutluyuz. Bu oyuncuların hepsi gelecek vadeden çok kaliteli futbolcular. Genç oyuncular takımımızda kendilerine yer bulabildiği ve daha fazla süre alabildikleri için bizi tercih ediyor" diye konuştu.

Genç oyunculardan büyük beklentileri olduğunu vurgulayan Ortaköylüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genç futbolcularımızın tamamına yakını milli takımlarda forma giyiyor. Bu durum bizi çok mutlu ediyor. Kayserispor genç futbolcuların forma bulabildikleri bir kulüp olma yolunda devam ediyor. Adeta genç futbolcu fabrikası gibiyiz, genç futbolcuları bulup, işleyip Türk ve dünya futboluna armağan ediyoruz. Bundan sonra da bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz.''

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma da genç futbolcu yetiştirmenin Kayserispor'un bir misyonu olduğu belirterek, bundan sonra da genç oyunculara yatırımlarının süreceğini kaydetti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz