Futbol

İşte Bilic'in derbi planı

22 Şubat 2014 Cumartesi 12:04 - Son Güncelleme 22 Şubat 2014 Cumartesi 12:41

Beşiktaş, Cim-Bom’dan rövanşı almak istiyor. Peki Kartal nasıl oynayacak?

Galatasaray’ı da yenerek Spor Toto Süper Lig'deki çıkışının tesadüf olmadığını göstermek isteyen Beşiktaşlı futbolcular, bugünkü derbiye, Kasımpaşa maçına olduğu gibi aynı hırsla hazırlanıyor.

Paşa ve Timsah taktiği

Siyah-beyazlı futbolcular, ligin ilk yarısındaki Galatasaray derbisinin yarım kalması nedeniyle, bu derbiye de adeta bir tekrar gözüyle bakıyor ve Cim-Bom’dan rövanşı almak istiyor.

Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki ilk maçta taraftarın sahaya girmesi nedeniyle kritik serbest vuruşu bile kullanamadıklarını her fırsatta söyleyen Beşiktaşlı futbolcular, bugünkü maça ekstra motivasyonla çıkacak. Teknik Direktör Slaven Bilic de, oyuncularını bu yönde motive etmeye çalışıyor. 

Sivok yok, Oğuzhan ve Almeida var

Sakatlığı devam eden Tomas Sivok derbi kadrosunda yer alamayacak. Sakatlığı bulunan Oğuzhan Özyakup ile ağrıları nedeniyle antrenmana çıkmayan Manuel Fernandes ve Hugo Almeida ise dünkü antrenmanda takımla çalıştılar ve büyük ihtimalle kendilerine ilk 11'de yer bulacaklar.

Bilic'ten uyarı!

Tecrübeli teknik adam futbolcularına, “Galatasaray’ın, başında artık Fatih Terim yok. Ligin ilk yarısındaki Galatasaray’dan çok daha farklı bir Galatasaray çıkacak karşımıza. Rakibimiz artık daha defansif oynuyor. Bu nedenle sakın saldırmayın. Sizde kontrollü oynayın” ifadelerini kullandı.

"Bursa maçındaki gibi sabırlı"

Bir puan geride olmaları nedeniyle Galatasaray’ın mutlaka üç puan kazanmak için oynayacağını da futbolcularına ileten Bilic’in, “Aralara paslar atabilen çok etkili oyuncuları var. Mutlaka savunma açıklarımızı arayacaklar. Hücuma çıkacağınız zaman birlikte çıkın ve birlikte geriye dönün. Bu maçın sonunda rakibimizi yenemezsek bile +1 puan avantajımızı mutlaka koruyalım. Bursa maçında sabrettiniz ve kazandınız. Aynı şekilde Galatasaray karşısında da sabırlı olmanızı bekliyorum" diye konuştuğu öğrenildi.

Beşiktaş'ın Galatasaray karşısındaki Muhtemel 11'inin şöyle olması bekleniyor:

Tolga-Serdar-Dany-Franco-Motta-Gökhan Töre, Veli, Atiba, Oğuzhan (Fernandes), Olcay, Almeida

(Skorer, TRT Spor, Eurospor)

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz