Futbol

İşte Galatasaray'ın teknik direktörü

01 Ekim 2013 Salı 11:40 - Son Güncelleme 01 Ekim 2013 Salı 12:00

Mancini için hem övgüler hem de eleştiriler bir arada geliyor.

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Roberto Mancini gelir gelmez, İtalyan çalıştırıcının uzun vadeli hedeflerin adamı olmadığı, Ünal Aysal'ın günü kurtardığı yorumlarının yapılmasına neden oldu. 

Mancini de tıpkı Fatih Terim gibi karizmatik, futbolcularıyla zaman zaman baba - oğul ilişkisi kuran bir teknik adam olarak biliniyor. Zaman zaman diyoruz çünkü Mario Balotelli'yi oğlu gibi gördüğünü açıklayan Mancini, bir başka yıldız Carlos Tevez ile büyük sorun yaşamıştı. Hatta Tevez, bir karşılaşma sırasında oyuna girmeyi bile reddetmişti.

1-0 olsun, Mancini'nin olsun

Ancak Terim'in oyun anlayışıyla Mancini'nin futbolu arasında büyük farklılıklar var. Futbol oynadığı dönemde savunmada görev yapan Fatih Terim, hücum ağırlıklı takımlarla başarılı olmuştu. Eski hücum oyuncusu Roberto Mancini'nin takımları ise savunma ağırlıklı ve sonuç odaklı olarak biliniyor.

Inter'de ve Manchester City'de şampiyonuklar kazanan ancak çok da para harcatan Mancini'nin ilk taleplerinden birinin devre arası operasyon olması da zihinlerde şimdiden soru işaretleri oluşturdu.

36 kez İtalya Milli Takımı forması giyen Roberto Mancini, teknik direktörlük kariyerinde dört sezon çalıştığı Inter'de üç kez şampiyonluk sevinci yaşattı.

2009 ile 2013 arası dört sezon da Manchester City'nin başındaydı ve Premier League'de bir kez mutlu sona ulaştı. 44 yıl sonra gelen şampiyonluk dolayısıyla City taraftaro Mancini'yi asla unutmadı. Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısızlık nedeniyle gönderilen Mancini'ye taraftarlar, "Unutulmaz 3 yıl, her zaman kalbimizde olacaksın" şeklinde gazetelere ilan vermişti.

Futbola duyduğu büyük aşkla da bilinen Roberto Mancini'nin düşünce yapısını şu sözler özetliyor: 

"Kazansanız bile durmadan çalışmalısınız. Kaybettiğinizde bir şekilde hatalarınızı telafi edebilirsiniz ancak kazanınca her şeyin yolunda olduğunu zannedip sorunları göremeyebilirsiniz. İşte o zaman da kaybedersiniz."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz