Futbol

Körüstan'dan önemli açıklamalar

31 Ocak 2014 Cuma 19:27 - Son Güncelleme 31 Ocak 2014 Cuma 19:32

"Büyük taraftarımız sadece takımı desteklesin, kötü tezahürattan uzak dursun"

Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan, "Galatasaray ile yapacağımız maçı kazanmamız, en kötü ihtimalle yenilmememiz lazım. Kazanırsak ilk 4 için çok büyük şansımız olacak" dedi.

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak Bursaspor, hazırlıklarını sürdürdü.

Körüstan, ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapmak istediklerini ve bunu da Eskişehirspor'u yenerek gerçekleştirdiklerini söyledi.

İyi başlangıcı devam ettirmeyi hedeflediklerini anlatan Körüstan, "Galatasaray maçı çok önemli. Sıralamada ilk 3 veya 4'ü zorlamak açısından Galatasaray ile yapacağımız maçı kazanmamız, en kötü ihtimalle yenilmememiz lazım. Kazanırsak ilk 4 için çok büyük şansımız olacak. İnşallah kazanırız. Takımımızın durumu da şu an çok iyi" değerlendirmesinde bulundu.

-Taraftara mesaj

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF), kötü tezahüratla ilgili yeni uygulamasını hatırlatan Körüstan, yeşil-beyazlı taraftarlardan bu konuda hassasiyet beklediklerini dile getirdi.

Bir kişi bile küfür etse cezanın söz konusu olabileceğine dikkati çeken Körüstan, şöyle devam etti:

"Şu an 3 sınırındayız. Yani bu 5 olduğu zaman saha kapatma cezası alıyoruz. Fenerbahçe'ye ilk saha kapatma cezasını verdiler. Kötü tezahüratı kaldırmazsak her 6 maçta bir seyircisiz oynarız. Cezalar katlaya katlaya gidiyor. Taraftarımıza şunu diyoruz; 'Küfür etme, ettirme.' Bu, bütün takımlar için Türk futbolu için önemli bir karar. İnşallah bu küfrün statlardan kalkacağını düşünüyoruz. Bu konuda TFF'nin aldığı kararı destekliyorum. Zor bir süreçtir ama inşallah hep beraber atlatacağız. Büyük Bursaspor taraftarı sadece takımı desteklesin, kötü tezahürattan uzak dursun."

- Batalla'nın durumu

Bir gazetecinin, "Divan Kurulu toplantısında, Pablo Martin Batalla ile ilgili bir Çin kulübünden teklif geldiğini açıklamıştınız. Bir gelişme var mı?" sorusuna Körüstan, "2 milyon 700 bin avroluk bir teklif gelmişti. Bunu kabul etmemiştik. '3 milyon avroya çıkalım' dediler. Onu da kabul etmedik. 3-4 gün daha bekleyeceğiz" yanıtını verdi.

-Serdar Kesimal transferi

Körüstan, Fenerbahçe'nin savunma oyuncularından Serdar Kesimal'ın transferiyle ilgili bir gelişme olup olmadığı sorusunu da "Girişimlerimiz devam ediyor. Fenerbahçe Kulübü, Serdar Kesimal'ı sadece bu sezon sonuna kadar kiralık olarak veriyor. Bunu kabul etmedik. Fenerbahçe ile anlaşabilirsek Kesimal'ı 1,5 yıllığına alacağız. Kesimal ile ilgili bir sıkıntı yok" diye cevapladı.

Kesimal dışında başka bir oyuncu hakkında girişimlerinin olmadığını, sadece iç transfer görüşmelerinin sürdüğünü belirten Körüstan, Şamil Çinaz ile sözleşmesinin 1,5 yıldan 2,5 yıla uzatılması konusunda anlaşmaya vardıklarını bildirdi.

Bu arada, sakatlıkları süren Serdar Aziz ve Kazım Kazım'ın Galatasaray'a karşı oynayıp oynamayacağı, maç saatinde yapılacak kontrolde belli olacak.
 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz