Futbol

Kulüpleri bekleyen büyük tehlike!

17 Mart 2014 Pazartesi 16:14 - Son Güncelleme 17 Mart 2014 Pazartesi 17:07

Bazı kulüpler, "Sezon sonuna kadar boş tribün" tehlikesiyle karşı karşıya...

Kadın ve çocukların izlediği karşılaşmalarda takımların kötü tezahürat veya saha olaylarından alacağı cezaların faturası çok ağır: "Sezon sonuna kadar boş tribün"

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun ani bir kararla çirkin ve kötü tezahürat konusunda 120 saniyelik kriteri ortadan kaldırarak "sıfır toleransa" geçmesi futbolumuzun bir numaralı tartışma konusu haline geldi. Bu tarşıma sürerken, TFF talimatlarından kulüpleri daha büyük bir tehlikelerle karşı karşıya bırakacak çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı.

Sporx.com'da yer alan habere göre bir çok müsabakanın kadın ve çocuklara karşı oynandığı ligimizde bazı kulüplerin sezon sonuna kadar "2 saniyelik bir ihlalle" kalan maçlarını tamamen boş tribünlere oynama tehlikesi bulunuyor. 

Disiplin Talimatının 98. maddesinin 2. fıkrasına göre seyircisiz maç cezasının uygulandığı (kadın ve çocukların izlediği) karşılaşmada yaşanacak herhangi bir saha olayından dolayı kulübe verilecek olan seyircisiz oynama veya saha kapatma cezasının karşılığı, o kulübün o sezon sonuna kadar tüm maçlarını tamamen seyircisiz oynaması olacak. Protokol tribünü dışında hiçbir tribüne kadın ve çocuk dahi kimse alınmayacak.

Yine disiplin talimatının 52. maddesinin 14. bendine göre de seyircisiz maç cezasının uygulandığı (kadın ve çocukların izlediği) karşılaşmalarda 2 kez çirkin ve kötü tezahurat ihlali yapılması halinde o kulüpte o sezon sonuna kadar tüm maçlarını tamamen boş tribünlere oynama cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Timsah için tehlike kapıda

Örneğin kadın ve çocukların izlediği maçta çirkin ve kötü tezahürattan yine 1 maç seyircisiz oynama cezasına çarptırılan Bursaspor'un kadın ve çocuk taraftarlarının 2-3 saniyelik kötü tezahüratı, yani ikinci ihlali yeşil - beyazlı kulübün sezon sonuna kadar tribünlerinin seyircilere kapanmasına neden olacak.

İŞTE O KRİTİK MADDELER

"MADDE 52 - ÇİRKİN VE KÖTÜ TEZAHÜRAT

14) Bu maddenin 10. fıkrası ile 12. fıkrasında yer alan suçların bir sezonda ilk kez ihlali veya bu maddenin diğer fıkralarında yer alan suçların bir sezonda iki kez ihlalinin bu talimatın 98. maddesinin 1. fıkrasında belirtilen kişiler tarafından gerçekleştirilmesi halinde, sezonun sonuna kadar bu takımın kendi sahasında seyircisiz oynayacağı müsabakalarda Protokol Tribünü dışında hiçbir tribüne seyirci alınmaz

MADDE 98–SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASININ UYGULANMASI

(1)Seyircisiz oynanan müsabakalarda, kadın izleyiciler, yanlarında anneleri olmak şartıyla on iki yaş ve altı çocuklar, yanlarında; kaldıkları kurumca görevlendirilmiş resmi refakatçileri olmak şartıyla, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesinde veya denetiminde olan sosyal amaçlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında kalan, korunmaya muhtaç on iki yaş ve altı çocuklar haricindeki seyirciler stadyumlara alınamaz. Seyircisiz oynanan müsabakalarda stadyuma girme hakkına sahip olan bu kişilerden herhangi bir bedel ödemeleri talep edilemez.

(2) 1. fıkranın uygulandığı bir müsabakada seyircilerin meydana getirdiği saha olayları nedeniyle kulübe saha kapatma veya seyircisiz oynama cezası verildiği takdirde, bu takımın kendi sahasında seyircisiz oynayacağı müsabakalarda ceza alınan sezonun sonuna kadar Protokol Tribünü dışında hiçbir tribüne seyirci alınmaz."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz