Detay

Lakabı nereden geliyor: 'Baba'

15 Nisan 2021 Perşembe 12:00 - Son Güncelleme 06 Mayıs 2021 Perşembe 12:40  |  Kaynak : TRT SPOR

Beşiktaş'ın ve Türk futbolunun efsane ismi, siyah beyazlıların eski teknik direktörü ve başkanı Hakkı Yeten'in 'Baba' lakabını nasıl aldığını biliyor musunuz?

Babası Binbaşı Mahmut Nedim Bey, 1914'te I. Dünya Savaşı'nda şehit düşünce asker olmaya karar veren Hakkı Yeten, okula yazılır ve aynı dönemde Karagümrük'te top oynamaya başlar. 1931 yılında Beşiktaş Futbol Şubesi’nin kurucusu Şeref Bey tarafından Karagümrük'ten, siyah-beyazlı renklere kazandırılan Yeten, burada gösterdiği performansla kırılması güç rekorlara imza atar.

İngiliz kulübü Arsenal'dan teklif aldığı ancak kabul etmediği, geç kaldığı dönemin en iyi takımlarından biri olan Bozkurt maçına sandalla yetişip forma giydiği yarım devrede tam 6 gol attığı, kırmızı kart gören futbolcunun önce Baba Hakkı'ya dönerek, "Çıkayım mı?" diye sorması ve o "Evet" diyince çıkması, Yeten'in efsanevi hikayelerinden yalnızca birkaçı.

Beşiktaş ile krallık tacını takan Hakkı Yeten, 17 yıl formasını giydiği siyah beyazlı ekipte çıktığı 439 maçta 382 gol kaydederek ulaşılması zor bir sayıya erişti. Derbilere de damgasını vuran Baba Hakkı, hem Galatasaray hem de Fenerbahçe’ye 30’ar gol atarak bu alanda kırılması güç bir rekora imza attı.

Kazandığı başarılar, kırdığı rekorlar ve yeşil sahadaki efsanevi duruşunun yanısıra Hakkı Yeten, saha dışında da tam bir beyefendiydi. Hem babası asker olan hem de kendisi askeri okullarda okuyan Yeten, disipline verdiği önem nedeniyle 'Baba' lakabını aldı. Kişiliği ve duruşuyla lakabının hakkını sonuna kadar veren Yeten, hayatı boyunca her kesimden ve her takımdan çok büyük saygı gördü.

Sıradaki Haber
TUR 2021 Günlüğü: 4. Gün
Yükleniyor lütfen bekleyiniz