Futbol

Lise gerilimi sürüyor!

06 Mayıs 2015 Çarşamba 18:17 - Son Güncelleme 06 Mayıs 2015 Çarşamba 20:14

Kenan Evren Lisesi arazisi ekseninde yaşanan polemik devam ediyor.

Fenerbahçe Kulübü, imzalanan protokoller gereği kulübün Kenan Evren Lisesi arazisinin sahibi olmayacağı ve söz konusu arazinin sadece yap işlet devret yöntemiyle kiralanacağı bildirildi.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, bu arazide kulüp tarafından yapılacak ticari işletmeden elde edilecek gelirlerden de yine protokol gereği her yıl devlete yaklaşık yüzde 26'lık bir kar payı ödeneceği vurgulanarak, "Dolayısıyla devletimiz bu araziden hem her yıl ciddi bir gelir elde edecek hem de sözleşmenin sona ermesi ile birlikte bu arazi üzerine yapılan tüm ticari üniteler arazi ile birlikte Maliye Bakanlığı'na devir edileceğinden, devletimize ait bir taşınmaz, değeri de artarak hazineye ait bir mal olarak bu özelliğini koruyacaktır. Ayrıca Fenerbahçe Kulübü protokol, ek protokol, revize protokol ve ön izin sözleşmesi ile taahhüt edilen tüm yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmiş olup, bu husus hem Maliye Bakanlığı'nın hem de İstanbul Defterdarlığı'nın ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kabulündedir" görüşlerine yer verildi.

Fenerbahçe Kulübü'nün kamu yararı statüsüne sahip bir dernek olduğu kaydedilerek, "Yönetim kurulumuz bahsi geçen protokolü kulübün tüzel kişiliği adına yapmıştır fakat konu milyonlarca taraftarımızı ilgilendirmektedir. Kulübümüz hukuk bağlamında tamamen haklı olduğu bir konuda sadece haklarını savunmaktadır. Gelinen noktada tüm gelişmeler kulübümüzün bu ay içinde yapılacak olan genel kurulunda üyelerimize arz edilecek ve buradan çıkacak karara göre hareket edilecektir" denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Milli Eğitim Bakanlığı ziyareti sonrasında, bakanlık personelinin aralarında tanzim ve imza ettikleri tutanak ile başkanımız Sayın Aziz Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenilmiştir. Ziyaret sırasında başkanımızla birlikte yöneticilerimiz Mahmut Uslu, Mithat Yenigün, Nihat Özbağı ve Şekip Mosturoğlu da hazır bulunmuştur ve tüm yöneticilerimiz de böyle bir söylemin olmadığına bizzat şahit olmuşlardır. Kaldı ki başkanımız konuyla ilgili her türlü şikayetlerini Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı'ya bizzat makamında iletmiştir."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz