Futbol

Manuel da Costa kimdir?

31 Ocak 2020 Cuma 22:56 - Son Güncelleme 31 Ocak 2020 Cuma 23:34

Trabzonspor'un bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Manuel Da Costa kimdir?

Manuel Da Costa, 6 Mayıs 1986 tarihinde Fransa'da dünyaya geldi.

2006’da profesyonel oldu

Futbola Nancy alt yapısında başlayan Faslı savunmacı, 2006’da profesyonel sözleşme imzaladı.

Yarım sezonda sergilediği performans Hollanda devi PSV Eındhoven’ın dikkatini çekti. 1 Temmuz 2006’da 1,5 milyon euro bedelle PSV’ye transfer oldu. Burada 2 sezonda da şampiyonluk sevinci yaşadı.

Da Costa, oldukça kısa geçen Sampdoria ve Fiorentina maceralarının ardından West Ham United'a transfer oldu.. İngiliz temsilcisinde 34 maçta 4 kez fileleri havalandırdı. Buradan Rusya’nın yolunu tuttu.

Lokomotiv Moskova ve Nacional'de geçen günlerin ardından 2013 yazında Sivaspor'a imza atan başarılı futbolcu, kırmızı beyazlı formayla 59 maça çıktı ve tam 9 kez ağları sarstı.

Süper Lig serüveni

Uzaktan şutlarıyla rakip file bekçileri zorlayan Da Costa, Yiğidolar’dan 2 milyon euro bedelle Yunan devi Olympiakos’a transfer oldu. 2 sezon süren Pire macerasında 2 şampiyonluk yaşadı ve 5 kez fileleri havalandırdı. Komşu’dan tekrar ülkemize dönen Faslı savunmacı 1 buçuk sezon Medipol Başakşehir forması terletti. Turuncu lacivertlilerde 31 maça çıkan Da Costa, 3 gol attı 2 de asist yaptı.

2019’un ocak ayında ise 4 buçuk milyon avro bedelle Al İttihad’a transfer oldu. Burada 19 maçta forma giydi.

Kariyeri boyunca 11 takımın formasını giydi ve hiçbir takımda iki sezondan fazla kalamadı.

Tecrübeli savunmacı golcü kimliğiyle de dikkat çekiyor. Kariyerinde 31 gol atan başarılı futbolcu, hem akan oyunda hem de serbest vuruşlarda uzak mesafeden attığı şutlarla sürpriz goller bulmayı başarıyor.

Kaynak:TRTSPOR

 


 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz