Futbol

Okan Buruk'tan hakem isyanı

28 Aralık 2014 Pazar 17:05 - Son Güncelleme 28 Aralık 2014 Pazar 17:08

Buruk: "Forma rengine göre maç yönetilmemesi lazım"

Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor'a 2-1 yenilen Gaziantepspor'un teknik direktörü Okan Buruk, "Forma rengine göre maç yönetilmemesi lazım. Bu adaletsizliğe artık 'dur' demek gerekiyor ve her seferinde bunları anlatmaktan sıkıldım" dedi.

Buruk, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, hücumda çok etkili ve iyi bir takıma karşı mücadele ettiklerini söyledi.

Maçın geneline baktıklarında savunma anlamında üzerilerine düşen görevi yerine getirdiklerini ifade eden Buruk, "Bir iki dikkatsizliğimiz bize pahalıya mal oldu" dedi.

Soyunma odasına 1-0 önde gittiklerini hatırlatan Buruk, ikinci yarı buldukları net pozisyonları ise değerlendirmediklerini aktardı.

Ellerine gelen avantajı kullanamadıklarını anlatan Buruk, "Maçı 2-0'a getirebilmiş olsaydık işimiz daha kolay olacaktı. Bursaspor'un attığı beraberlik golü ve ardından serbest vuruştan attığı gol maçtaki dengeler değişti. Kalemizdeki ikinci golde oyuncunun başarısı var. Müthiş bir vuruş yaptı. Dolayısıyla buna da önlem alamıyorsunuz. Sonraki dakikalarda beraberlik için mücadele vermeye çalışsak da çok fazla pozisyon oluşturamadık" diye konuştu.

- "Ragbi maçında olmayacak faul"

Buruk, maçın genelindeki hakem hatalarına üzüldüğünü dile getirdi.

Ligde şimdiye kadar 5 büyük takıma karşı mücadele ettiklerini hatırlatan Buruk, şöyle konuştu:

"Her seferinde ezildik. Açıkçası ben bu kadar ezilmeyi kendime yediremiyorum. Özellikle ikinci yarıda Muhammet ve Grando'ya yapılan hareketleri belki ragbi maçında bile göremezsiniz. Ragbi maçında olmayacak bir faul, burada oldu ve 'devam' denildi. Tam tersine baktığınız zaman Bursaspor'a sürekli çalınan fauller var. Bu kadar olmaz, forma rengine göre maç yönetilmemesi lazım. Bu adaletsizliğe artık 'dur' demek gerekiyor ve her seferinde bunları anlatmaktan sıkıldım."

Karşılaşma sonrası hakemlerle diyaloğunun hatırlatılması üzerine Buruk, verilmeyen faulleri sorduğunu söyledi.

Bursaspor'a yapılan en ufak harekete faul verildiğini savunan Buruk, "İki kişi sporcumuzu araya alıp eziyor, birde zıplayıp üzerine otursalar tam olacaktı. Stada bir ring koyalım, seyirci de bağırınca ortalık arenaya dönüşsün. Bu kadar net fauller verilmezse hangisi verilecek. Elbette rakibimizin faulleri de verilecek ama bizim faullerimiz de artık lütfen verilsin" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz