Futbol

ÖZET | Fenerbahçe'den gollü prova

31 Temmuz 2021 Cumartesi 20:55 - Son Güncelleme 31 Temmuz 2021 Cumartesi 22:07  |  Kaynak : TRT SPOR

Fenerbahçe, yaz dönemindeki 5. hazırlık maçında Almanya Bundesliga ekibi Greuther Fürth ile karşı karşıya geldi. TRT SPOR'dan canlı yayınlanan karşılaşmadan sarı-lacivertli ekip, 3-2 galip ayrıldı.

Vitor Pereira yönetimindeki Fenerbahçe, hazırlık maçında Alman temsilcisi Greuther Fürth'ü 3-2 mağlup etti.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve TRT SPOR'dan canlı yayınlanan karşılaşmada Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, ilk 11'i Altay Bayındır, Szalai, Tisserand, Novak, Luiz Gustavo, Zajc, Ferdi Kadıoğlu, Mesut Özil, Pelkas, Osayi-Samuel ve Serdar Dursun'dan oluşturdu.

Sarı-lacivertli ekipte Berke Özer, Bartu Kulbilge, Valencia, Samatta, Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci, Ozan Tufan, Caner Erkin, Zanka, Serdar Aziz ve Dirar ise yedek kulübesinde yer aldı.

Alman temsilcisi ise Burhert, Bauer, Fen, Hirigota, Ambiama, Sarpre, Yung, Itter, Barry, Seguin ve Green ilk 11'ini tercih etti.

Mücadeleye hızlı başlayan sarı-lacivertli ekip, Zajc'ın 4. dakikada attığı klas golle 1-0 öne geçti.

7. dakikada kalecinin büyük hatasını afetmeyen Serdar Dursun, farkı ikiye çıkardı: 2-0

30. dakikada Mesut Özil'in asistini gole çeviren Serdar Dursun, skoru 3-0 yaptı.

Alman ekibi Fürth, 34. dakika Barry'nin attığı golle farkı ikiye indirdi: 3-1

Greuther Fürth, 76'da Leweling'in attığı golle farkı bire indirdi: 3-2

Kalan sürede başka gol olmadı ve Fenerbahçe, sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Bu arada Fenerbahçe'de ikinci yarının başında Serdar Dursun'un yerine Valencia ve Mesut Özil'in yerine İrfan Can Kahveci oyuna dahil oldu.

Sarı-lacivertlilerde 56. dakikada ise Zajc, Novak, Pelkas, Osayi-Samuel, Ferdi Kadıoğlu ve Luiz Gustavo'nun yerine Serdar Aziz, Ozan Tufan, Samatta, Mert Hakan Yandaş, Caner Erkin ve Nabil Dirar oyuna girdi. Vitor Pereira, son değişikliğini ise Szalai'nin yerine 72. dakikada Zanka'yı oyuna alarak kullandı.

Mücadeleyi Can Cengiz, Göktuğ Hazar Erel, Sabri Üstünel hakem üçlüsü yönetti.

Pereira, PEC Zwolle maçının ilk 11'ini sahaya sürdü

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Alman temsilcisine karşı PEC Zwolle maçının ilk 11'ini sahaya sürdü. Portekizli teknik adam ayrıca, 3-4-3 sistemini bozmadı.

8 futbolcu maç kadrosuna dahil edilmedi

Fenerbahçe'de 8 oyuncu, maç kadrosunda yer almadı. Sarı-lacivertlilerde Jose Sosa, Steven Caulker, Mauricio Lemos, Nazım Sangare, Sinan Gümüş, Muhammed Gümüşkaya, Osman Ertuğrul Çetin ve Arda Güler, Greuther Fürth maçının kadrosuna dahil edilmedi.

Zanka da maçta süre aldı

Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Mathias Zanka, karşılaşmanın son bölümünde görev yaptı.

Danimarka Milli Takımı'nın 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrosunda yer alan ve sarı-lacivertli ekibin kampına geç katılan 31 yaşındaki savunma oyuncusu, 72. dakikada Szalai'nin yerine oyuna dahil oldu.

Altay ve Tisserand 90 dakika mücadele etti

Fenerbahçe'de kaleci Altay Bayındır ve Demokratik Kongolu savunma oyuncusu Marcel Tisserand, 90 dakika sahada kaldı. Sarı-lacivertlilerin Portekizli teknik adamı Pereira, mücadele esnasında 9 ismi değiştirirken, Altay ve Tisserand maçın tamamında forma giydi.

Vitor Pereira yönetimindeki Fenerbahçe, daha önce oynadığı 4 hazırlık maçında 3 galibiyet ve 1 beraberlik almıştı. Romanya ekibi Csikszereda'yı 2-0'la geçen sarı lacivertliler, Kasımpaşa'yı 4-1, Gençlerbirliği'ni ise 4-0 mağlup etti. Fenerbahçe, Hollanda Birinci Futbol Ligi ekibi PEC Zwolle ile oynadığı karşılaşmadan ise 2-2'lik beraberlikle ayrılmıştı.

FENERBAHÇE - ZWOLLE MAÇININ ÖZETİ...

Son prova Dinamo Kiev'le

Fenerbahçe 4 Ağustos Çarşamba günü ise güçlü bir rakiple kendini test edecek. Sarı-lacivertliler, Mircea Lucescu yönetiminde geçtiğimiz sezon Ukrayna'da şampiyonluğa ulaşan Dinamo Kiev ile hazırlık maçında karşı karşıya gelecek.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak bu mücadele de TRT SPOR'dan canlı yayınlanacak.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz