Futbol

"Şampiyonluk yaşamak istiyorum"

25 Ekim 2013 Cuma 15:38 - Son Güncelleme 25 Ekim 2013 Cuma 15:42

Daum: "En büyük hedefim Bursaspor ile şampiyonluk."

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, kariyeriyle ilgili en büyük hedefinin, yeşil-beyazlı takımla Spor Toto Süper Lig şampiyonluğu yaşamak olduğunu söyledi.

Alman çalıştırıcı, ligdeki Torku Konyaspor maçı hazırlıkları kapsamında Özlüce Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, dün doğum günü dolayısıyla kendisini kutlayan herkese teşekkür etti.

Kendisine verilecek en güzel doğum günü hediyesinin, Torku Konyaspor maçından alınacak 3 puan olacağını belirten Daum, bu karşılaşma öncesi çalışmalarını galibiyet üzerine yaptıklarını bildirdi.

Futbolcularının her geçen gün daha iyi duruma geldiğini anlatan Daum, "Galip geldikçe takımda öz güven artıyor. Çok zor bir deplasman maçı için Konya'ya gideceğiz. Gerçekten takımımız istekli ve öğrenmeye çok aç. Üstüne koyarak gittiklerini görüyoruz ve hepimiz bunu arzuluyoruz. Puan cetveline baktığınız zaman ne kadar sıkışık bir lig olduğu görülüyor. Üst sıralar ile alt sıralar arasında çok fazla puan farkı yok. Biz de yavaş yavaş yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

 "Bir gol atmak için 3-4 pozisyona ihtiyacınız var"

Bir gazetecinin, "Son haftalarda takım gol yemiyor ama gol atmakta zorlanıyor. Buna nasıl bir çözüm üreteceksiniz?" sorusu üzerine Daum, Kayserispor maçında, yeşil-beyazlı takımın son dakikaya kadar golü kovaladığını dile getirdi. Oyuncularının, golü bulabilmek için her şeyi yaptığına dikkati çeken Daum, şunları kaydetti:

"Daha önce de pozisyonlara girdik ama değerlendiremedik. Bu yönde daha iyi olmamız gerekiyor. Görevimiz; golleri atacak oyunculara daha fazla destek vermek ve daha fazla çalıştırmak. Duran toplar da bizim için önemli. O yönden de daha iyi olmamız gerekiyor. Müsabakayı kazanmamız için gerçekten çok çalışmamız gerekiyor. Uluslararası istatistiklere baktığınız zaman bir gol atmak için 3-4 pozisyona ihtiyacınız var. Tabii istisnalar olabiliyor, tek pozisyonla da gol atabiliyorsunuz. Bunları idmanlarımızda çalışıyoruz. Müsabaka ile idman arasında çok büyük fark var. Gün geçtikçe defans ve ofans arasındaki dengeyi daha iyi kurmaya başladık."

"Hiçbir oyuncumuzu göndermeyeceğiz"

Başka bir gazeteci de Alman teknik adama, "Sestak ve Pinto kadroya giremiyor. Bu oyuncular gözden çıkarıldı mı, devre arasında gönderilecekler mi?" sorusunu yöneltti.

Maç kadrosunda en fazla 6 yabancı futbolcuya yer verebildiklerini hatırlatan Daum, "Sahadaki 6 yabancı futbolcumuzun performansı iyi. Benim için performans önemli. Pinto ve Sestak'ı da kadroya alabilmek için destek vereceğiz, çalıştıracağız. Devre arasında gönderme gibi bir durum söz konusu değil. Bütün futbolcularımızla oturup konuşacağız, durum değerlendirmesi yapacağız. Hiçbir oyuncumuzu göndermeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Daum'a, kariyeriyle ilgili Bursaspor'daki hedefi de soruldu.

"Kariyerimle ilgili en büyük hedefim; Bursaspor ile şampiyonluk yaşamak" diyen Daum, bunu gerçekten istediğini vurguladı.

Şampiyonluğun zor bir iş olduğuna işaret eden Daum, "İstanbul takımlarında yaşadım bunu fakat Bursaspor'da bunu yaşamak, bunu ikinci kez Bursaspor'a yaşatmak benim için gerçekten inanılmaz bir şey olur. Kimseye bu konuda söz veremem ama çalışmalarımız iyi gidiyor, iyi bir yoldayız" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz