Futbol

Tolga Zengin'den derbi yorumu

20 Şubat 2014 Perşembe 17:45 - Son Güncelleme 20 Şubat 2014 Perşembe 17:53

"Ev sahibi olmak tabii ki avantajdır ama futbol oynayarak kazanılır."

Beşiktaş'ın milli kalecisi Tolga Zengin, Spor Toto Süper Lig'de 22 Şubat Cumartesi günü derbi maçta karşılaşacakları Galatasaray'ın gücünü bildiklerini ve ona göre hazırlandıklarını söyledi.

Lig TV'ye açıklamalarda bulunan Tolga, derbi maçlarının hep zaman zor geçtiğini belirterek, "Ligde artık büyük küçük takım ayrımı kalmadı. Beşiktaş'ın hedefinin her zaman üç puan vardır" diye konuştu.

Galatasaray'ın zorlu bir rakip olduğunu belirten siyah-beyazlı kaleci, "Rakibimizin gücünü biliyoruz ve ona göre hazırlanıyoruz. Çok zor bir maç, baktığınızda konum olarak da zor. Fenerbahçe ile puan farkı kapatan iki takımın da mutlak üç puan isteyeceği bir maç. Bu tür maçlarda saha çıkıp işini en iyi şekilde yapmak lazım" ifadelerini kullandı.

Tolga Zengin, Beşiktaş gibi takımların hiçbir zaman bir puan düşüncesiyle sahaya çıkmadığını anlatarak, "Galatasaray karşısında sahadan galip ayrılmak için iyi mücadele edeceğiz. Çok yetenekli ve deneyimli futbolculara sahibiz. Takım olarak iyi konsantrasyon sağlamamız halinde sonucun geleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

"Galatasaray'ın hücum oyuncularından çekinmiyorum"

Rakiplerinin çok önemli hücum oyuncuları olduğunun altını çizen deneyimli file bekçisi, "Galatasaray'ın hücum hattında Burak, Umut, Drogba, Sneijder gibi oyuncular var. Çoğu benim arkadaşım. Öyle bir çekingenlik yok. Sonuçta futbol değişik bir oyun. Bir maçta çok pozisyon gelecek diye beklersin ama gelmez, hiç ummadığın maçta da dünyanın pozisyonu olur" dedi.

Tolga, Türk Telekom Arena'daki seyirci atmosferinin kendileri için bir dezavantaj olmayacağını savunarak, "Ev sahibi olmak tabii ki avantajdır ama futbol oynayarak kazanılır. Takımımız, seyirci baskısını kaldıramayacak bir takım değil" şeklinde görüş belirtti.

Derbi maçının hakemi Cüneyt Çakır ile ilgili bir soru üzerine Tolga, "Cüneyt hoca çok beğendiğim bir hakem. Her şeyden önce insan olarak sevdiğim birisi. FIFA Dünya Kupası'nda da görevlendirildi. Kendisine de buradan başarılar diliyorum" diye konuştu.

Deneyimli kaleci, derbi maçın sonucunun şampiyonluk şanslarını etkileyip etkilemeyeceğini de değerlendirerek, "Şansımız bundan üç hafta önce çok azdı ama şimdi puan farkı kapandı. Bir anda şampiyonluk yolundaki takımlar eşit hale geldi. Aynı şekilde üç hafta sonra ne olacağını bilemem. Şampiyonluk yolunda ne gerekiyorsa elimden geleni yaparım. Ama ne olacağını biz değil Allah bilir" ifadelerini kullandı.

Bu haftaya kadar şampiyonluğa inanarak geldiklerini ve yeniden yarışın içine dahil olduklarını anlatan Tolga Zengin, "Yarışın içindeyken bir şey seni tetikler ve camiayla havaya girersin. Yarışın içinde olduğun zaman hakem hataları bile daha az olur. Hakemler, maçlarınızda yüksek konsantrasyonla yönetiyor" diyerek sözlerini tamamladı.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz