Futbol

Trabzonspor'da kritik gün 29 Mart

28 Mart 2018 Çarşamba 10:29 - Son Güncelleme 28 Mart 2018 Çarşamba 11:03

Trabzonspor’da 7-8 Nisan tarihleri arasında çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurul öncesi mevcut yönetim kurulunun yarın (29 Mart Perşembe) saat 10.00’a kadar seçimi iptal etme hakkı bulunuyor.

Bu arada adaylık için Ahmet Ağaoğlu’nun ismi bu sıralar ön plana çıktı. Mevcut başkan Muharrem Usta'nın ise bekleyişi sürüyor. 

Bordo-mavili kulüpte Başkan Muharrem Usta ve yönetiminin olağanüstü genel kurul kararı almasının ardından camiada ‘kongre’ ana gündem maddesi durumuna geldi.

7-8 Nisan tarihleri arasında çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurul öncesi mevcut yönetim kurulunun 29 Mart saat 10.00’a kadar seçimi iptal etme hakkı elinde bulunuyor ancak başkan adayları çalışmalarını sürdürerken, Muharrem Usta’nın bunu yapıp yapmayacağı henüz belli değil.

Sürmen: “Yönetimin iptal etme hakkı var”

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen de mevcut yönetimin seçimi iptal etme hakkının bulunduğunu belirterek, “Yönetimin yeniden aday olup olmayacağını bilmiyoruz ama onların da yönetimini yenileyip seçime girmesinde bir engel yok. Yönetimin genel kurulu olağanüstü olduğu için her zaman iptal etme hakkı vardır. Ancak bu süre 29 Mart saat 10.00’a kadardır. Olağanüstü kongrenin çoğunluk aranan ilk ayağı yapıldıktan sonra kongrenin ertelenmesi, iptali hukuken olamaz. Yapılsa da hukuki değildir. Trabzonspor için hayırlısı ne ise o olsun” dedi.

En yakın aday Ağaoğlu

Bu arada Trabzonspor’da olağanüstü genel kurul öncesi başkan adaylığına en yakın isim olarak Golf Federasyonu Başkanı da olan iş adamı Ahmet Ağaoğlu ön plana çıkıyor.

1993 yılında Sadri Şener başkanlığındaki Trabzonspor Yönetimi'nde idarecilik yapan ve 2000-02 yılları arasında Özkan Sümer döneminde Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ağaoğlu, Trabzonspor’un mevcut durumdan çıkması için çaba göstermenin herkesin görevi olduğunu, hafta sonuna kadar süreçle ilgili net kararını açıklayacağını belirtti.

Ağaoğlu, nabız yokluyor

Kurmaylarıyla birlikte nasıl bir kulüp devralacakları konusunda çalışmalarını sürdüren Ağaoğlu’nun sıcak para akışını sağlayacak kaynağı hazır tutarak, yönetime talip olmayı planladığı öğrenildi. Destek görmesi halinde Ağaoğlu’nun adaylıkla ve Trabzonspor’la ilgili düşüncelerini kamuoyu ile paylaşacağı belirtiliyor.

Ağaoğlu hafta sonunu işaret etti

İsmi Trabzonspor başkan adaylığı için gündemde olan Ahmet Ağaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

“Sorumluluk sahibi her Trabzonsporlu gibi kulübümüzün içinde bulunduğu durum şahsımı da derinden üzmektedir ve yine sorumluluk sahibi her Trabzonsporlu gibi mevcut durumdan çıkmak için çaba göstermek hepimize düşen bir görevdir. Hafta sonuna kadar süreçle ilgili düşüncelerimi sizlerle paylaşacağımı tahmin ediyorum, Allah kulübümüz ve camiamız hakkında her şeyin hayırlısını nasip etsin."

Muharrem Usta yakından takip ediyor

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta yaşanan gelişmeleri de yakından takip ediyor. Kongre kararı almalarının ardından 20 gün geçmesine rağmen henüz bir başkan adayının çıkmaması Usta ve ekibini şaşırtmış durumda. Kongre kararı almaları için yoğun baskı yemelerine karşın, resmi bir adayın çıkmaması üzerine Muharrem Usta ve ekibi de bekleyişini sürdürüyor.  

Bu arada bordo-maviliklerde olağanüstü genel kurul öncesi 5 Nisan 2018 tarihinde saat 10.00’a kadar tüm adayların listelerini bildirmesi gerekiyor.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz