Futbol

"Türkiye'de video hakem olmaz"

28 Eylül 2017 Perşembe 09:32 - Son Güncelleme 28 Eylül 2017 Perşembe 10:09

Spor Yorumcusu Rıdvan Dilmen ve Teknik Direktör Mustafa Denizli, TRT Spor'da yayınlanan Futbolun Zirvesi programında önemli açıklamalarda bulundu.

Devler Ligi'nin futbolun en büyük organizasyonu olduğunu belirten Dilmen, "Futbolun annesi de babası da Şampiyonlar Ligi'dir. Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası da arkasından gelir. UEFA Avrupa Ligi demiyorum bakın. Bizden başka kimse önemsemiyor bu kupayı. İngiliz takımları Z takımlarıyla çıkıyor bu maçlara..." dedi. 

Ünlü spor yorumcusu, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın "Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayacağıma Avrupa Ligi'ni veriyorlarsa hemen alırım" sözlerine ise katılmadığını söyledi.

Dilmen, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde aldığı galibiyetle ilgili de konuştu: 

"Medya, Cumartesi'den Salı 21.45'e kadar Ali Palabıyık'ı ve hatalarını konuştu durdu. Beşiktaş'a da soruldu bunlar. Ancak Beşiktaş hiç ilgilenmedi ve o maçı bırakıp Leipzig maçına odaklandılar. Maçı da kazandılar. Beşiktaş artık hem tecrübeli hem de Şampiyonlar Ligi takımı."

"Taraftar tabii ki çok önemli. Beşiktaş taraftarı yıllardır böyle. Ancak ben taraftarların rakipleri çok etkileyeceğini düşünmüyorum. Tam tersi ev sahibini ve hakemi baskı altına alacağını düşünüyorum. Leipzig takımı Almanya'da ne tribünlerde oynuyor. Dortmund deplasmanı 80 bin kişi. Belki o oyuncunun sağlık problemleri vardır. Ben bu atmosferden deplasman takımlarının olumlu etkileneceğini düşünüyorum. Beşiktaş takımını da baskı altına alıyordur."

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi maçı olduğu için derbi hakkında konuşmak istemediğini vurgulayan Dilmen, "Tabii ki hakem hataları ve maçta çok konuşulacak şey vardı. Ancak bakın Leipzig maçı sonrası her şey unutuldu. Şampiyonlar Ligi maçı çünkü. Ben kendi programımda da Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi sonrası konuşmadım. Çünkü önemli bir Leipzig maçı vardı Beşiktaş'ın. Zaten bu konulara girmeye çok meraklı var." dedi.

Aziz Yıldırım bence Türkiye'de gelmiş geçmiş en iyi başkandır diyen Dilmen "Tabii ki hataları da oldu bu zamana kadar ama böyle düşünüyorum. Ali Koç da Fenerbahçe taraftarını oldukça heyecanlandırdı. Şu anda hiçbir taraftar, Ali Koç'a hayır demez. Aziz Yıldırım'dan farklı ne başkan adayları gelmişti ama Fenerbahçe taraftarı hiç heyecanlanmamıştı." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisini de değerlendiren Dilmen, hem maç içerisinde hem de maç sonrası yaşananlarla ilgili, "Türkiye'de sporda en büyük sıkıntı adalet ve şeffaflık. Kimlere nasıl, neden cezalar veriliyor bilinmiyor. Psikolojik baskılardan etkilenmeden şeffaf kararlar verilmeli. Mesela derbinin hakem raporu neden kamuoyu ile paylaşılmaz. Herkesin bunu bilmeye hakkı var. Ali Palabıyık'ın tek siyah hatası vardır. Penaltı hatası var. İddia ediyorum insanlar pozisyonun penaltı olduğunu 3. tekrarında görmüştür." ifadelerini kullandı. 

Ünlü spor yorumcusu son olarak video hakem ile ilgili konuştu: 

"Türkiye'de video hakem olmaz. 4 büyüklerin maçlarında dolu tribünler önünde gollerini iptal etmek kolay değil. Bir de 40 saniye öncesinde rakiplerinin bir penaltısı ortaya çıkarsa kolaysa versin hakem bu kararı. Bir tek gol çizgisi teknolojisinin gelmesini mantıklı buluyorum."

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz