Futbol

Usta: "Fatih Terim'le görüştüm"

04 Nisan 2018 Çarşamba 21:13 - Son Güncelleme 04 Nisan 2018 Çarşamba 22:31

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Teknik Direktör Ersun Yanal'la yollarını ayırdıktan sonra Fatih Terim'le görüştüğünü ancak çeşitli nedenlerden dolayı olmadığını söyledi.

Usta, TRTSPOR'da yayınlanan Basın Tribünü programına konuk oldu.

Muharrem Usta, geldikleri dönemin Trabzonspor için çok zorlu olduğunu belirterek, "taraftarlarımız göz yaşı dökerek şunu söylüyorlardı. Hiçbir şey istemiyoruz, Trabzonspor keşke ligde kalabilse. O günleri çabuk unutuyoruz. Acil paraya ihtiyacımız vardı, 1 ay gibi bir sürede 100 milyonu toparladık. Trabzonspor'u rahatlatacak maddi kaynaklar sağladık" dedi. 

50.yılda şampiyonluk hedefi koyarak yola çıktıklarını kaydeden Usta, "sözümün hala arkasındayım. Ancak Ligin ilk 8 haftasındaki kötü performansla sezon başında ümitsizliğe kapıldık. İlk devrede Ersun Hoca ile yaşadığımızı, ikinci devrede Rıza Hoca ile yaşadık. Devreden sonra bizim bütün ahengimiz bozuldu. Rıza Hoca'da suç bulmak için söylemiyorum. Şanssızlıklarımız da oldu." şeklinde konuştu.

Usta bir soru üzerine Teknik Direktör Ersun Yanal'la yollarını ayırdıktan sonra Fatih terim'le görüştüğünü ancak çeşitli nedenlerden dolayı olmadığını söyledi. 

Usta sözlerini şöyle sürdürdü:

 "3-0'dan 4-3 kaybetmek... O maçtan sonra Ersun'la görüştüm ve o da bana '100 senede bir olur ve bir daha olmaz' dedi. Sonraki Beşiktaş maçında çok iyi oynadık. Sonra ise Akhisar'a olağanüstü farkla kaybettik. Trabzonspor'da bunlar olamaz. Aldığı ücret fazla gözükmesin diye cebimden para verdim. Sen nasıl bir insansın ki, 6-1'den sonra Trabzonspor'u UÇK'ya veriyorsun! Aziz Yıldırım az bile demiş. Benim affetmeyeceğim herhalde tek insan budur. Altyapı oyuncularımızla sahaya çıkıp farkla yenildik ama o kadroyla bu olamaz. Senin arkanda, cebinden maaşını ödeyen bir başkan varken, tüm ülke sana arkasını dönmüşken sana sahip çıkan bir başkan varken, sen nasıl Trabzonspor'u dava edersin?"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, neden kongreye gittiklerini de açıkladı:

"İyi ve maliyetli takım kurduğunuzda 1 senede şampiyon olamayabilirsiniz. Trabzonspor gerçekten iyi bir takım ama günün sonunda başarılı olamadık. Eksiğinizi tamamlayınca gelecek sezon olabilirsiniz. Ancak ekonomik olarak güçlü bir yapıyı sürdürülemeyeceğini gördüm. Trabzonspor'un borcu birçok şeye müsade etmiyor"

Trabzonspor'un borcuna da değinen Usta, "Ben göreve geldiğimde 157 milyon avro borç vardı, şimdi ise 170 milyon avro borcumuz var. Benim, 15 milyon euro borç azaltma taahhüdüm var. En kötü ihtimalle 157 milyon avro ile görevi bırakacağım. 155 milyon avro bile olabilir." şeklinde konuştu.

Usta, Fenerbahçe otobüsünün kurşunlanması olayıyla ilgili olarak da,  "Fenerbahçe otobüsünün kurşunlanması olayı aydınlatılmalı. Olay iki kulüp arasındaki olaylara kurulan bir tuzaktı. Orada çok daha kötü bir olay olsaydı, bu Trabzonspor'a yıkılacaktı. Bu olayda sonuna kadar Fenerbahçe'nin arkasında durulmalıdır. Bu bir terör olayıdır" dedi.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz