Futbol

(VİDEO) Mehmet Sedef taburcu edildi

18 Kasım 2013 Pazartesi 16:32 - Son Güncelleme 18 Kasım 2013 Pazartesi 17:10

Sedef: "Risk almak istemiyorum. Önemli olan sağlığım"

Kalp krizi teşhisiyle yatırıldığı hastanede 3 kez anjiyo tedavisi uygulanan Medical Park Antalyasporlu futbolcu Mehmet Sedef, taburcu edildi.

Mehmet Sedef, Medicana Konya Hastanesi'nde, Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Soylu ile düzenlediği basın toplantısında, Torku Konyaspor maçının ardından zor bir süreç geçirdiğini belirterek, bu dönemde kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Güzel bir iyileşme süreci geçirdiğini vurgulayan Sedef, "İlaç tedavisi çok etkili oldu. 3-4 hafta daha ilaç tedavisi devam edecek. İnşallah iyi geçer diye düşünüyorum. Ben de en kısa zamanda sağlığıma kavuşup, sahalara dönmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Basın mensuplarının, "Sahalara ne zaman döneceksin. Belli bir süre var mı?" sorusu üzerine Sedef, "3-4 haftalık bir kontrol süreci olacak. Risk almak istemiyorum. Önemli olan sağlığım. Futbolu seviyorum ancak hiçbir şekilde kendimi riske atamam. Süreç biraz zaman alacak" diye konuştu.

Neler hissetti?

Sedef, "Torku Konyaspor maçının ardından neler hissettin" sorusunu ise şöyle cevapladı:

"Maçın ardından bir göğüs sıkışması başladı. Üşütme diye düşündüm. Yediremedim kendime. Kalp krizi diye bir şey aklıma gelmedi. 2-3 saat sürünce dayanamayacağımı anlayıp İbrahim Dağaşan abiye, 'Normal bir üşütme değil bu. Doktora görünmemiz lazım' dedim. Tevafuk, doktor orada olunca EKG çekildi. Tam net bir şey çıkmayınca uçağa binmeyi istemedim. O düşünceyle hastaneye geldik. O gün uçağa binseydim çok daha kötü olabilirdi."

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Soylu ise durumu gayet iyi olan Sedef'in, damarlarında ufak tefek pıhtıların bulunduğunu ancak ciddi bir problemin olmadığını söyledi.

Damarların açık, kan akışının normal olduğunu anlatan Soylu, "Mehmet'in geldiğinden sonraki günden bu yana bir şikayeti yok. Kalbinde kalp kriziyle ilgili ciddi bir hasar yok. Kalbin fonksiyonları iyi. Planımız; 3-4 hafta sonra bir kontrol daha yapmak. Kontrole göre belki bir anjiyografi yapabiliriz, son durumu görmek amacıyla. Onun dışında bir problem yok" dedi.

Soylu, Sedef'in sahalara ne zaman döneceğini konuşmak için erken olduğunu sözlerine ekledi. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz