Futbol

"Takımdaki hava muhteşem"

08 Ekim 2013 Salı 21:49 - Son Güncelleme 08 Ekim 2013 Salı 22:07

A Milli Futbol Takımı oyuncusu Cenk Tosun soruları cevapladı.

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda Estonya ile yapılacak karşılaşmanın hazırlıklarını sürdüren A Milli Takım'ın kadrosunda yer alan Cenk Tosun, yeniden milli takımda yer almaktan dolayı çok mutlu olduğunu ve Dünya Kupası'na katılabilmeyi çok istediklerini söyledi.

Milli takımın Kemerburgaz Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cenk Tosun, Gaziantepspor'a ilk transfer olduğu dönemde yakaladığı çıkışın ardından, dönemin teknik direktörü Guus Hiddink tarafından milli takıma davet edildiğini hatırlatarak, "Kadroya 5-6 kez girmiştim ama oynama şansı bulamadım. Ondan sonra bir düşüş yaşadım ve milli takıma da haklı olarak çağrılmadım. Çalışmamı devam ettirdim ve bu sezon özellikle son iki maçta çok iyi performans gösterdim. Fatih Terim hocamızın da takdiriyle milli takıma yeniden çağrıldım. Çok mutluyum" diye konuştu.

Milli takım kadrosunda yer alan önemli futbolcularla bir arada olmanın kendisine çok şey katacağını düşündüğünü aktaran Cenk Tosun, Dünya Kupası hedefine kilitlendiklerini vurgulayarak şunları söyledi:

"Takım olarak çok kenetlendik ve Dünya Kupası'na gitmeyi çok istiyoruz. Takımdaki hava muhteşem. Ben bu kadar yardımsever, destek çıkan ağabeyleri çok takımda görmedim. İdmanlardan sonra bile hep birlikte oturur, sohbet ederiz. Takımdaki arkadaşlık çok güzel. Estonya maçındaki şansımızı yüksek görüyorum. Çünkü son iki maçta büyük bir şans yakaladık. Çok iyi kenetlendik. Bu maçı kazanmamızla birlikte Hollanda karşısında bizi bir final maçının beklediğinin farkındayız. Ölüm kalım maçı olacağı için, bu maçta her şeyimizi vermeye kararlıyız.”

"Hollanda maçının İstanbul'da olması avantaj"

Hedeflerinin öncelikle Estonya maçını kazanmak ve Hollanda karşısına final havasında çıkmak olduğunu söyleyen Cenk Tosun, Hollanda'yla İstanbul'da karşılaşacak olmalarını önemli bir avantaj olarak nitelendirdi.

Öncelikle Estonya karşısında galip gelmeleri gerektiğine dikkati çeken Cenk Tosun, "Hollanda maçının İstanbul'da olması bizim için çok büyük bir avantaj. Çünkü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda önemli bir baskı olacağını düşünüyorum. Gruptan ikinci olarak çıkma şansımızın son maça kalmasıyla, taraftarımız da bize çok büyük destek verecek ve işimiz kolaylaşacaktır. Her ne kadar as oyuncularını kadroya çağırmasa da Hollanda her zaman Hollanda'dır. Her zaman çok yetenekli, çok kaliteli oyuncuları olduğunu biliyoruz. Onun için kolay olmayacak. Estonya maçını geçtikten sonra inşallah Hollanda karşısında gerisini getireceğiz" şeklinde görüş belirtti.

Sıradaki Haber
FIFA'dan tartışmalı karar
Yükleniyor lütfen bekleyiniz