Futbol

Akhisarspor direniyor...Altay şokta!

25 Nisan 2021 Pazar 22:25 - Son Güncelleme 25 Nisan 2021 Pazar 23:00  |  Kaynak : TRT SPOR

TFF 1. Lig'in 32. haftasında Akhisarspor, konuk ettiği Altay'ı 2-0 yenerek, kümede kalma şansını son iki haftaya taşıdı. İzmir ekibi Altay ise bu yenilgiyle Süper Lig'e doğrudan yükselme şansını yitirdi.

Spor Toto Akhisar Stadyumu oynanan mücadelenin ilk yarısından gol sesi gelmedi.

54. dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviren Çekdar Orhan, Akhisarspor’u 1-0 öne geçirdi. Bertuğ Bayar, 76'da farkı 2'ye çıkardı: 2-0

Konuk Altay'ın golcüsü Marco Paixao 82. dakikada kazanılan penaltıda Akhisar kalecisi Halil'i geçemedi ve farkı 1'e indirme şansını kullanamadı. 

Kalan sürede üstünlüğünü koruyan ev sahibi Akhisarspor, sahadan 3 puanla ayrıldı.

5 haftalık aradan sonra galip gelerek puanını 29'a çıkaran Manisa ekibi, kümede kalma şansını matematiksel olarak son iki haftaya taşıdı.

Kritik maç öncesi teknik direktör Osman Özköylü ile yollarını ayıran ve maça altyapı antrenörü Hüseyin Tavur ile çıkan Altay ise 57 puanda kaldı. İzmir ekibi, bu sonuçla Süper Lig'e doğrudan yükselme şansını da kaybetti.

Stat: Spor Toto Akhisar

Hakemler: Burak Şeker, Mehmet Şahan Yılmaz, Serdar Diyadin

Akhisarspor: Halil Yeral, Gökmen Aydoğdu, Doğukan Nelik, Göksu Mutlu, Kadir Keleş (Dk. 16 Berat Onur Pınar), Bertuğ Bayar, Yusuf Cihat Çelik (Dk. 84 İlke Nelik), Mert Özyıldırım, Çekdar Orhan (Dk. 75 Onurcan Güler), Lawal, Delarge

Altay: Cihan Topaloğlu, Cebrail Karayel (Dk. 74 Tolga Ünlü), İbrahim Öztürk, Murat Akça, Mehmet Erdem Uğurlu, Kappel, Scuk, Poko (Dk. 74 Ziya Alkurt), Erhan Çelenk (Dk. 85 Kazımcan Karataş), Mossoro (Dk. 58 Regattin), Deniz Kadah (Dk. 58 Paixao)

Goller: Dk. 54 Çekdar Orhan (Penaltıdan), Dk. 76 Bertuğ Bayar (Akhisarspor)

Sarı kartlar: Dk. 20 Delarge, Dk. 81 Gökmen Aydoğdu, Dk. 87 Bertuğ Bayar (Akhisarspor), Dk. 87 Murat Akça (Altay)

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz